Het is bijna 11:30 uur her der komen de scheidsrechters, hulptroepen en de deelnemende verenigingen komen nu ook het clubhuis binnen.
Iedereen heeft er volop zin in en we gaan er natuurlijk een hele leuke dag van maken.
Binnen zijn alle vrijwilligers bezig om het zwembad om te toveren in vier kleinere velden, waar lekker minipolo gespeeld kan worden.
Twee speelveldjes voor zwemmend- (diep water) en twee voor lopend minipolo voor de kleinere kinderen.

12:15 uur kunnen we aankondigen dat het toernooi kan beginnen we hebben afgesproken dat we 8 minuten bruto per partijtje spelen en allemaal tegelijk starten en stoppen.
Het is een levendig waterspektakel in het Inge de Bruijn zwembad en de geluidsbarrières worden doorbroken. Het geluid van lachende, spetterende en waterpoloende kinderen is overweldigend, dat is natuurlijk altijd een goede graadmeter dat de deelnemende kinderen het helemaal naar hun zin hebben.
Top.

De deelnemende verenigingen zijn MNC, ZPC, SCOM,ZVVS, Zeehond’73, ZVS, De Wiekslag en ZPB.
Het district is goed vertegenwoordigd.
De kinderen van een veld hebben in eerste instantie wedstrijdjes op een eigen veld. Aansluitend is het nu tijd om de teams van verschillende veldjes tegen elkaar te laten minipoloën .

In de eindronde laden de accuutjes zich nog even op voor een enerverend sluitstuk. De vermoeidheid slaat toe doch het plezier blijft. De laatste krachten komen uit de tenen en het toernooi nadert zijn einde. Uiteindelijk krijgen de mannen en vrouwen de caps nog net los. Ze zijn moe maar voldaan. Er komen zelfs al vragen of ze volgend jaar weer mee kunnen doen.

De Vaantjes worden uitgedeeld en de strijdende partijen worden nog omgeroepen door het Zwembad voor de liefhebbers van statistieken is er een eindoverzicht gemaakt. Dan gaan alle kampioenen richting douche en kleedkamer en aansluitend naar huis, terug naar hun vereniging of anderszins.

De hulptroepen halen het wedstrijdveld weer uit elkaar om zo weer een gewoon zwembad achter te laten.

Het water is nu weer zo strak als een strijkijzer. De rust is wedergekeerd en we kijken met veel plezier terug op zo’n heerlijk evenement.

Het was een heel geslaagde dag vol kinderplezier, volwassenen en begeleiders die zich uitermate sportief opstelden.

Alle verenigingen, spelers, coaches, begeleiders, vrijwilligers enz. HARTELIJK DANK VOOR DE INZET!!!

Volgend seizoen zijn we weer van de partij.

Wim Willekens & Hans de Waal