Op zaterdag 8 juni 2013, een heuse topwedstrijd in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad. Het was niet de finale van de Playoffs om het landskampioenschap, maar de erewedstrijd van Marco Booij.

Twee teams van (inter)nationale allure in het water, waarbij het witte team -met Booij als captain- de ploeg vormde waarin Marco in 1988 debuteerde. Blauw was de kampioensequipe uit 1999.

‘Wonderbooij’ zelf genoot met volle teugen getuige zijn grote glimlach de gehele wedstrijd. Voor de wedstrijd nam Marco nog even de tijd om de witte ploeg te bedanken voor de ervaring die hij op jonge leeftijd op mocht doen bij ZPB H&L Productions. Naast die ploeg had hij ook veel goede woorden over voor een hele hoop andere betrokkenen in de carrière van Marco.

De gebroeders Nonnekes, gebroeders Slobbe, Arno Havenga, Gijs de Kock, Matthijs de Bruijn en John van den Burg zijn maar een greep uit de spelers die het geweldig vonden om nog eens met of tegen Marco te spelen en zodoende lagen er twee topteams in het water.

De wedstrijd stond onder leiding van Arthur Dikken en Rob van Neutegem met achter de jurytafel de golden oldies Marian Meijer, Martin Koning en Dini Havenga. Betrokkenen en geïnteresseerden kwamen massaal opdagen, ook ditmaal zaten de tribunes vol in Barendrecht.

Een mooie erewedstrijd dus met een gezellige ambiance. En zonder teveel gekkigheid, want dat hoeft van Booij natuurlijk niet per se allemaal. Desondanks werd Marco 46 seconden voor tijd plotseling met rood weggestuurd! Alle spelers gingen het water uit en vormden een erehaag. Met een daverend applaus vanaf de tribunes en rond het bad verliet Marco Booij het water. En wat doen we dan met die laatste 46 seconden??? Een mooi open einde in de carrière van een groots waterpolospeler.

Na de wedstrijd van het jaar werd er afgesloten met een barbecue in de zon en werd er nog lang nagepraat met alle aanwezigen.

Marco, van harte bedankt voor al je jaren tomeloze inzet. Je bent een voorbeeld voor velen!