Het seizoen 2011-2012 is pas net begonnen, maar jeugdexponent Quint Gerdes kijkt al naar de toekomst. De 17-jarige aanvoerder uit Gorinchem is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen bij de club en lijkt zich in rap tempo aangepast te hebben. Door zijn overgang naar ZPB H&L Productions heeft hij zich in de kijker gespeeld bij de bondscoach en maakt hij deel uit van verschillende nationale jeugdteams in Zeist.

Anderhalf jaar geleden maakte Quint in zijn eerste seizoen als ZPB’er direct iets zeer speciaals mee. Hij was als jongste lid van de toenmalige A-jeugd deelgenoot van het team dat kampioen van Nederland werd. Met die ervaring op zak is Quint zichzelf aan het door ontwikkelen, met al vele wedstrijden in de beloftes van de Barendrechters als gevolg. Dat zijn prestaties op jonge leeftijd opgemerkt worden blijkt wel uit het feit dat Heren 1-coach Arnold Nonnekes hem betrekt bij de eerste ploeg. In de thuiswedstrijd tegen UZSC zat Gerdes voor het eerst bij de wedstrijdselectie van ZPB 1.

“Zoiets is spannend en leuk tegelijk”, zegt Quint. “Het is en blijft toch je doel om in de Hoofdklasse uit te komen, dus het is super dat ik nu al bij de groep betrokken word”. Op de vraag of hij een bepaalde druk op zich voelt antwoord Gerdes bijna als een volwaardig hoofdklassespeler: “Je voelt natuurlijk wel wat spanning, maar het zijn goede en gezonde wedstrijdzenuwen die overheersen.”

Met A1 is het uiteraard een heel ander verhaal. Daar speelt Gerdes de rol van aanvoerder en speelt hij samen met medespelers die soms wel drie jaar jonger zijn. “Dit betekent natuurlijk niet dat het niveau laag is, want bijvoorbeeld een jongen als Sam van den Burg (1997) kan gewoon al mee ondanks dat hij nog vier jaar in A1 zou kunnen spelen.”

De doelstelling voor dit seizoen is volgens Quint dan ook het plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Met tegenstanders als MNC Dordrecht, ZVVS, De Zijl en De Gouwe is die plaatsing bij de beste drie in de district nog een zware kluif. “Het zou leuk zijn als we dit jaar al met de ploeg kunnen ruiken aan het echte werk en die ervaring dan volgend seizoen kunnen gebruiken. Volgend seizoen moeten wij met deze groep namelijk de nieuwe Nederlands Kampioen A-jeugd zijn!”. Zo staat dit jaar voor alle spelers van A1, ook voor de nieuwe jongens uit Spijkenisse (Guus van Yperen, Marric Oosterdijk, Mitchell van Baarle) en Rotterdam (Timon de Vries), vooral in het teken van individueel groeien. “Tegelijkertijd moeten we een hecht team gaan vormen, want volgend seizoen kunnen we met dezelfde groep weer samen competitie spelen. We hebben namelijk echt het jongste team van de competitie!”

Het zijn ambitieuze woorden van Quint, maar er is geen woord van gelogen. Hij gelooft namelijk echt in het succes van deze groep. Mocht de droom van dit A1 uitkomen, volgen ze wel heel snel de gouden ZPB-ploeg van 2010 op als Nederlands Kampioen. Voor Quint Gerdes zou dat zijn tweede zijn, de honger naar gouden medailles is nog lang niet gestild.

One Reply to “Uit de (nog niet zo heel) oude doos: “Eind volgend seizoen moeten wij de nieuwe Nederlands Kampioen A-jeugd zijn””

  1. Kijk, eindelijk weer eens een talentvolle speler met gezonde ambitie. Geen gezeik, Goud! Dat is wat we willen. BAM!

Comments are closed.