Op zaterdag 17 augustus 2013 wordt de negende editie van de Open Water Wedstrijd Heerjansdam gehouden. De organisatie is in samenwerking met de Activiteitenvereniging Heerjansdam en de zwemverenigingen de Lansingh uit Krimpen aan den IJssel en ZPB H&L uit Barendrecht. Daarnaast wordt de wedstrijd ondersteund door de Reddingsbrigade Hendrik-Ido-Ambacht, duikvereniging Moby XL uit Ridderkerk, Zeeverkennersgroep Brandaen uit Barendrecht en het Rode Kruis. Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar weer gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming.

Om 10.00 uur vindt het startsein ter hoogte van de IJsclub Heerjansdam plaats. Zwemmers met een startvergunning kunnen starten op verschillende afstanden die variëren van 250 meter voor de allerjongste deelnemers tot 3 kilometer voor de dames en heren. Zwemmers zonder startvergunning, die niet lid zijn van een zwemvereniging en toch graag dit spektakel mee willen maken, kunnen voor hun duik in de Waal deelnemen aan de prestatietocht. Uiteraard zou deze wedstrijd niet georganiseerd kunnen worden door bijdrage van de middenstand uit Heerjansdam en Barendrecht.

Ook dit jaar is er weer een spectaculaire estafette. Ben je een jongen, meisje, dame of heer? Iedereen mag meedoen met de 4 x 250 meter estafette voor alle leeftijdscategorieën. Voor iedereen die deelneemt aan de wedstrijd en/of de prestatietocht krijgt een lekkere kop bouillon of fruit na het zwemmen.

Gedurende de wedstrijd is de kantine van de Activiteitenvereniging geopend voor een versnapering of wat te drinken. Tevens wordt er de gehele wedstrijd een live uitzending verzorgd door Exxact FM radio.

Het programma van komende zaterdag is op te roepen via de volgende link; http://www.sporttijden.com/HEERJANSDAM/index.php/algemene-info/programma.
Inschrijven voor de wedstrijd kan via http://heerjansdam.noww.nl/ of door een e-mail te sturen naar: owwheerjansdam [at] yahoo [dot] com.