Eredivisie Waterpolo

Ja waterpolodieren in Nederland schrikken daar wel van. Niet meer het vertrouwde Hoofdklasse maar echt Eredivisie Waterpolo. De Waterpolo Federatie Nederland nam uiteindelijk het heft in handen. Vele bestuursleden van de diverse hoofdklasse teams verbonden zich in een nieuwe Federatie genaamd WFN. Namen zelfs zitting in het Federatie bestuur om zo toch mee te kunnen helpen aan een verdere professionalisering van de Waterpolosport. Juist ook bij de dames ging het scherp in het aantrekken van nieuwe speelsters. Iedere vereniging wilde wel sterker, breder worden om maar te kunnen profiteren van 9 in plaats van 12 ploegen.
Zo ook Amersfoort met een nieuwe trainer Zsonko Sladic en buitenlandse speelster uit Griekenland en Amerika. Daarnaast twee nieuwe speelsters van Brandenburg en Polar Bears, was deze vereniging toch goed in het inkopen van de nieuwe talenten.

De WFN stelde dat er alleen deelgenomen kon worden als er voldaan werd aan vele eisen.

Te denken valt aan:

  1. Gediplomeerde en gecertificeerde trainers
  2. Samenwerkingsverbanden met Fysiotherapeutisch instellingen
  3. Samenwerking met andere medische en psychologische therapeuten
  4. Positieve Financiële middelen
  5. Goede en doelgerichte Jeugdopleidingen
  6. Enz.

Inmiddels zijn de topploegen duidelijk weer sterker geworden. Zijn ploegen als Donk, ZVL, ‘tRavijn, UZSC en Polar Bears toch weer breder en sterker geworden dan vorig seizoen. Blijkbaar heeft wat dat betreft het starten van de WFN een positieve werking gehad. ZPB H&L Productions verloor haar jeugdige A-international keepster aan het Goudse Donk. De Barendrechtse club kon zich na goed en duidelijk overleg tijdens de Wereldkampioenschappen in Barcelona deze zomer versterken met Anke Jacobs uit Zuid-Afrika. De Staf van de Nederlandse damesgroep waaronder Arno Havenga en Edwin Hoogerwerf brachten ZPB H&L Productions in contact met de keepster. Enkele maanden later kwam ze naar Nederland om veel te trainen en veel te leren. Haar instelling is van grote klasse. Zij is een echt trainingsdier. ZPB H&L Productions hoopt nog lang van haar te kunnen genieten.

Dan de eerste wedstrijd van zaterdag 5 oktober 2013 tegen Sg Amersfoort

ZPB H&L Productions begon deze “sleutelwedstrijd” vanaf het begin goed. Met snelle tegenaanvallen werden diverse open kansen gecreëerd. Alleen werden niet alle kansen ook afgemaakt. Amersfoort had op dat moment eigenlijk al naar de slachtbank verwezen moeten worden. ZPB H&L Productions maakte het zichzelf te moeilijk. Ondanks de positieve score had al in de eerste periode een veel groter gat geslagen moeten worden.
Het basisteam functioneerde trouwens goed. De nieuwe keepster voldeed optimaal. Anke Jacobs werd ook door de verdediging optimaal geholpen. De eerste periode werd uiteindelijk met een stand van 2 tegen 4 afgesloten.

Amersfoort probeerde in de tweede periode een ander aanvalsconcept in het water te brengen. Gelukkig werd eea op tijd onderkend via 3 tegen 4 en 3 – 5 werd de periode afgerond met een 4 tegen 5 stand. ZPB H&L Productions leefde nog.

Door het basisteam extra in te zetten ging ZPB H&L Productions steeds meer de overhand krijgen. Juist ook spelend vanuit een gesloten verdediging waar Anke Jacobs echt de boventoon voerde. Werd de derde periode afgesloten met de stand van 6 tegen 10.

Vierde periode. Amersfoort ging wat vervelender spelen. ZPB H&L Productions werd er niet warm of koud van. Volwassen werd de wedstrijd uitgespeeld. ZPB H&L Productions is steeds meer aan het groeien. Zeker ook nu in dit jaar de psychische begeleiding een extra plaats krijgt van het begeleidingsteam.

De kop is eraf en de rest van het eredivisieseizoen kan met vertrouwen tegemoet gezien worden.

De supporter.

 

Doelpunten ZPB H&L Productions
Cyntha Schouten          6
Laura van de Graaf       3
Marina van de Werf       2
Milou Eggens               1
Lupi Lopez Caridad       1
Manouk van Neutegem 1

Periodestanden:
2 tegen 4
4 tegen 5
6 tegen  10
Eindstand 11 – 14