Afgelopen zaterdag, 16 november, stond voor de dames van ZPB H&L Productions  de wedstrijd tegen Polar Bears op het programma. Een wedstrijd die, naar aanleiding van het moddergooien na 2012 editie, een extra lading gekregen had. De Edese ploeg is echter niet meer het sterke team van de voorgaande competities en de Barendrechtse formatie wilde aan het publiek laten zien dat zij aantoonbare progressie geboekt hebben. Goede ingrediënten voor een leuke pot waterpolo.

Helaas bracht de wedstrijd niet wat de dames en het publiek voorafgaand aan de wedstrijd hadden bedacht. De opeenstapeling van fouten en het missen van de man-meer-situaties met daaraan gekoppeld de uitstekende midvoor van Polar Bears zorgde voor een teleurstellend eindresultaat voor onze dames. 7-9 verlies.

Het was niet het goede samenspel van de Barendrechtse ploeg dat de macht greep maar vrouw van de wedstrijd en Polar Bears midvoor Nienke Vermeer die de wedstrijd naar de hand van het team uit Ede zette. Met haar 6 doelpunten was zij de scorende spits die ZPB H&L Productions zo node mist.

De weg naar de top lijkt ingezet maar de dames zijn er nog niet. Het zijn de details die het verschil maken in dit soort wedstrijden. Waar er in de eerste twee periodes knap gespeeld werd vergat ZPB om in de laatste twee periodes het initiatief te houden en toe te slaan. Juist in de 3e en 4e periode maakten onze dames op de beslissende momenten de verkeerde keuzes en dit deed hen uiteindelijk de das om. Hoewel er toen ook al meer goals voor ZPB H&L Productions op het scorebord hadden mogen staan liet de ploeg van trainer coach Izaäk Hofman de overwinning door de vingers glippen.

Al met al een gemiste kans op een mooie overwinning die, gezien het spelbeeld, best verdiend was geweest!

Periodestanden:

3 tegen 2
5 tegen 4
6 tegen 7
7 tegen 9

Doelpuntenmaaksters ZPB: Cyntha Schouten 2x en Karin den Hoedt, Laura van der Graaf, Lupi Lopez Caridad, Nicky van Neutegem en Ashley Bouma allen 1x