Op donderdag 2 januari trapte de jongens van voetbal vereniging Excelsior het nieuwe waterpolo jaar af in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad.

Kaj Slobbe, de 13 jarige zoon van oud heren 1 speler Gert-Jan Slobbe speelt sinds dit seizoen in het team van Excelsior. Om het seizoen eens anders te beginnen wilde de coach van Excelsior graag eens dat hun jongens letterlijk en figuurlijk in het diepe zouden springen waarbij teamspirit en lol maken centraal stond.

image002

Heren 1 spelers Oscar Visser, Stephan de Ruijter en aanvoerder Matthijs de Bruijn verzorgde deze clinic, waarbij de jongens van Excelsior op een speelse wijze kennis gemaakt hebben met onze mooie sport.

Na een warming up op de kant waar aan het waterpolo balgevoel gewerkt werd gingen de voetballers te water. Tijdens het zwemmen kwamen de spelers van heren 1 tot de ontdekking dat de “Clarence Seedorf” van Excelsior een uitstekende vlinderslagtechniek beheerste!

Na wat pass en schiet oefeningen was het tijd voor een wedstrijdje waterpolo. Na flink wat strijd was de eindstand 5-5 dus penalty’s schieten. Omdat er alleen maar scherpschutters waren bij beide teams was er nog steeds geen winnaar.

Winnaar werd uiteindelijk team blauw door een strakke worp vanaf 12 meter via de onderkant van de lat achter de keeper binnen te schieten.

Nadat team blauw hun feestje gevierd had was het tijd voor revanche voor team wit tijdens het onderdeel rugbywaterpolo. Spierballenteam wit won dit spel en na een hapje, drankje en een prijsuitreiking in clubhuis “De Put” gingen onze, misschien wel toekomstige studio sport helden, huiswaarts met een mooie waterpolo ervaring rijker.

image001

Deze jongens van voetbalvereniging Excelsior spelen in de nationale onder 14 BVO competitie en werken hun thuiswedstrijden af op Woudestein te Rotterdam. Voor meer informatie:  www.svbcexcelsior.nl

ZPB H&L Productions wenst de voetballers van Excelsior veel succes tijdens de 2de seizoenshelft en wat ons betreft volgend jaar!