BARENDRECHT | De waterpoloƫrs van ZPB H&L Productions handhaafden zich gisteren op overtuigende wijze in de Eredivisie Waterpolo. De thuisploeg uit Barendrecht haalde in het beslissende derde duel in de play-outs hard uit tegen De Ham: 13-4.

Coach Arnold Nonnekes kon zich in een volgepakt Inge de Bruijn Sportfondsenbad geen beter afscheid wensen. Na drie duels handhaafde ZPB zich voor het tweede jaar op rij in de eredivisie, nu in een drieluik met De Ham. Een nederlaag in Wormerveer (13-11) werd in Barendrecht dubbel weggepoetst: 14-7 (vrijdag) en 13-4. ,,Waarom we het op een derde duel laten aankomen, is me na deze wedstrijd opnieuw een raadsel,” begon de trainer, die nu het stokje overdraagt aan John van den Burg. ,,Om met zo’n duel afscheid te nemen, is in ieder geval fantastisch voor mij. Verdedigend lieten we niets toe, we hebben volgens mij nog nooit zoveel ballen geblokt en uit de scrimmage gepakt. Ik ben blij dat het weer gelukt is om erin te blijven.”

De nieuwe coach Van den Burg kan vanaf nu verder borduren op de blauwdruk die Nonnekes voor hem heeft neergelegd. Na de leegloop twee jaar geleden – door het vertrek van Tim van Gulik, George Boon, Sander Verspoor (allen naar ZVVS), Clement Stegman (Strassbourg) en Max van Genabeek (GZC DONK) – moest Nonnekes bouwen aan een team met veel jeugdspelers. Dat zorgde voor wisselvallige prestaties. Zo waren er mooie zeges, maar ook onnodige remises en flinke nederlagen.

Twee jaar na de leegloop hebben de ZPB-tieners, bijvoorbeeld Sam van den Burg (16) en Maurice Dentro (17), al vijftig duels op eredivisieniveau achter de kiezen. ,,Als je naar Sam kijkt, die doet het in deze wedstrijden ook gewoon,” stelde Nonnekes tevreden. ,,En ook keeper Pim Versluis stond er weer. Wanneer dit team bij elkaar blijft, kan het bij de top-6 van de eredivisie komen. Dit moet echt de laatste keer zijn geweest dat ZPB in de play-outs is gekomen.”
ZPB-De Ham (m) 13-4 (4-1, 3-1, 5-1,1-1).

Doelpunten ZPB: Oscar Visser en Sam van den Burg (beiden 3x), Matthijs de Bruijn en Kevin van Baarle (beiden 2x), Michael de Kreek, Wietse van Heukelum en Jaap Zwetsloot (allen 1x).

Bron: AD/Rotterdams Dagblad
Datum: 28/04/2014
Auteur: Stefan Bosson

One Reply to “Passend afscheid van Nonnekes: ZPB veilig”

  1. ik mis nog wat namen van mensen die gestopt zijn bij H1 in het stuk…”Der Bomber” Jesse Vermeijden, “Pistol” Dick van Erkel, Gerben Driesprong, Marco “Wonder” Booij, Koen “shot corner” Vogel….vergeet ik nog iemand???

Comments are closed.