ZPB er Rob Noordzij heeft afgelopen zaterdag (31/5/2014) in Koln een zilveren medaille weten te behalen op de Europese Kampioenschappen para-aquathlon.

Para-aquathlon is race welke gebruikelijk bestaat uit de onderdelen lopen, open water zwemmen en vervolgens weer een loop. Echter was de watertemperatuur van de Rijn bij Köln, alwaar het EK gehouden werd, te koud. Hierdoor werd er besloten om eerst te zwemmen en daarna over te gaan op het lopen waarbij de beide lopen werden samengevoegd tot 1 langere loop.
Reeds na het zwemmen lag ZPB-lid Rob Noordzij op een 2e plek. De achterstand welke hij met zwemmen opgelopen had, heeft hij met een zeer sterke loop weten in te korten, maar dat was helaas niet goed genoeg om de kop over te nemen.

ZPB feliciteert Rob met deze zilveren medaille en mooie prestatie!