Met veel plezier en trots kijken we terug op onze 1e Zwem4Daagse. Het event begon maandag met de officiële opening door Inge de Bruijn. Het eerste startsignaal was voor paralympiër Chantalle Zijderveld en onze eigen Linquendo van den Klooster om het zwembad te openen. Het volgende startsignaal was voor de deelnemers die stonden te popelen om ook het water in te gaan.

Door het vervallen van de clinic voor mensen met een beperking –er bleek geen interesse bij de lokale instanties- ontstond er last minute ineens ruimte voor een andere clinic. Hierdoor konden wij een groep ZPB’ers verrassen met een vlinderslagclinic door Inge de Bruijn. Ze vonden het geweldig!

Vervolgens werd ZPB door de KNZB verrast met het ‘keurmerk’ Vriend van de Zwem4Daagse voor onze inzet voor de Cruyff Foundation. Aan het einde van de zwemweek bleek dat het sponsorzwemmen € 177,80 had opgebracht. ZPB doneert ook 1 euro per deelnemer waardoor het totale bedrag voor de Cruyff Foundation op € 362,80 komt.

Na de hectiek van de openingsdag –iedereen wilde bij de opening met Inge zijn- kwamen de deelnemers de dagen erna meer verdeeld over de avond. Dat was goed voor de clinics in het doelgroepenbad, want zo kwamen ook daar de kinderen groepsgewijs binnen. Op dinsdagavond leerden Sander en Gerko tientallen kinderen de eerste technieken van waterpolo. Op woensdagavond deden zo’n 50 kinderen mee aan de duikclinics van Haai Five.

Donderdagavond konden we aan de helft van de deelnemers al hun medaille en oorkonde overhandigen. De rest ontving het op vrijdag, de slotavond. Veel van de deelnemende ZPB’ers hadden van maandag t/m donderdag al hun baantjes gezwommen en medaille verdiend. Toch kwamen ze vrijdag weer baantjes zwemmen en togen ze daarna met z’n allen naar het recreatiebad dat tot half 9 open was.

De vele vrijwilligers van ZPB draaiden deze week overuren voor de Zwem4Daagse. Avond na avond stonden ze aan de badrand, achter de bar en registratiebalie of lagen in het doelgroepenbad. Met liefde en plezier voor de zwemsport gingen zij onvermoeid door en bezorgden zij 185 deelnemers een geweldige zwemweek.

Het was een prachtig clubevent dat door samenwerking tussen JeugdCommissie, Zwem en Polo een groot succes is geworden. Volgend jaar weer!

Meer foto’s van de Zwem4Daagse staan op de actiesite http://www.zpbhlproductions.zwem4daagse.nl/

Linda Goderie