Guus van Yperen en Sam van den Burg zijn momenteel al enkele dagen in Georgië. In het pittoreske Tbilisi spelen zij voor het Europese Jeugd Kampioenschap O.19. ZPB’er Maurice Dentro moest helaas wijken voor de definitieve groep van 13 en ook keeper Pim Versluis is niet opgeroepen als stand-in.

Guus en Sam hebben inmiddels de drie poulewedstrijden gespeeld. Drie wedstrijden waarin de ploeg zeker niet onaardig speelde, maar op kleine terugvallen in een periode direct afgestraft werd. Dit resulteerde in kleine verliezen tegen toplanden als Spanje (10-13) en Hongarije (9-11). Omdat Jong Oranje wel de bovenliggende partij was tegen Slowakije (13-8) mag de ploeg zich opmaken voor een kruiswedstrijd tegen Rusland. Bij winst plaatst Nederland zich voor de laatste 8. Deze wedstrijd is vanavond al om 17:20 uur Nederlandse tijd. Heren succes!