De ouverture van het nieuwe Eredivisie seizoen is geweest, de kop is eraf. Heren 2, Dames 1 en Heren 1 gingen opvolgend op bezoek bij UZSC in Utrecht. Waar UZSC wellicht dacht een rustige start van het seizoen te hebben in hun grote 30-meterveld, verliep de avond geheel anders.

Het begon al met de wedstrijd in de Reservedivisie Heren. Een reprise van de ManMeer!-Cup finale van vorig jaar. ZPB ditmaal zonder Booij en Silvis, maar met een hongerige jonge ploeg. De Barendrechters opereerden met ervaren geduld, konden een voorsprong opbouwen, maar moest in de eindfase toch behoorlijk billenknijpen. De intikker die voor de 8-11 zorgde moest de ploeg van Martijn Baas de nodige lucht hebben gegeven, maar UZSC gaf nog één keer gas en kwam bijna langszij. De bal op de paal betekende de eerste driepunter voor de beloften van ZPB met een 10-11 overwinning in de Krommerijn.

Direct hierna ging de wedstrijd in de Dames Eredivisie van start. De Utrechtse dames zijn favoriet voor de titel en hadden de macht in deze wedstrijd. Toch toonde ZPB aan het kaas niet zomaar van het brood te laten eten. Na drie periodes stond er dan ook slechts 8-4 op het scorebord. In part 4 wist UZSC middels razendsnelle contra’s een groter gat te slaan. Vandaag gaan de Dames van ZPB op revanche bij De Ham in Wormerveer.

Het slotstuk van de avond was de match tussen UZSC 1 en ZPB 1 in de Heren Eredivisie. Een simpele overwinning voor de thuisploeg stond geprognotiseerd door het platform Waterpolo.nl. Olie op het vuur voor de Barendrechtse mannen, die geen moment hebben ondergedaan voor de Utrechters. De wedstrijd ging fantastisch gelijk op, met vaker een kleine voorsprong voor ZPB. In periode vier hing UZSC aan een zijden draadje en kon blauw de trekker net niet overhalen. Aan de andere kant ging de contra er toen wel in. Ondanks de nederlaag is er hoop en perspectief in Barendrecht. We durven deze vraag wel aan u te stellen: Is ZPB terug aan het front?

Foto: Beeldboot, Gertjan Kooij