Afgelopen weekend stond voor ZPB en MNC in het teken van de streekderby tussen Barendrecht en Dordrecht. Na de loting bij het Bondsbureau begon de spanning al langzaam op te bouwen en enkel de eerste speelronde in de Eredivisie stond een lange aanloop in de weg.In deze KNZB Beker eerste ronde ging het niet om één wedstrijd, maar om twee duels. Op zaterdag in Dordrecht, zondag in Barendrecht.

Op zaterdag kende ZPB H&L Productions een vliegende start door met ijzersterke aanvallen een 0-4 voorsprong te pakken. De thuisploeg, ietwat beduusd, moest gaan aanklampen op dit snelle spel van de bezoekers. Dit lukt pas toen het inmiddels 1-6 stond. MNC ging wat meer op de man spelen en werkte, met name door gelegenheidsmidvoor Branko Mitrovic, de achterstand bijna weg. Met 7-8 op het scorebord leek het opgebouwde voordeel van ZPB H&L Productions volledig weg te zijn. Echter was de kracht van MNC in periode vier volledig verdwenen en kon ZPB nog eenmaal gas geven. Een 7-12 tussenstand als gevolg na vier periodes spelen. ZPB dus met één been in de kwartfinale na zaterdag.

Bron Foto’s: Katrin Peijer

Echter moest de voorsprong op zondag wel met verve verdedigd worden. In het kleinere Inge de Bruijn Sportfondsenbad was het voor MNC Dordrecht makkelijker om de ruimtes klein te houden. Hierdoor kon MNC het tempo van ZPB in de eerste periode dit keer wel bijhouden. Toen MNC in de tweede periode wederom beter man tot man kon spelen wisten de schutters van MNC ineens wel de goal te vinden. Dit resulteerde in een 3-8 tussenstand, waarbij de voorsprong van ZPB dus volledig teniet was gedaan.

Reden voor de fans van de thuisclub om de vlaggen weer in de lucht te steken en met de stembanden de Barendrechters weer vooruit te schreeuwen. Het moe gestreden MNC kon niet doordrukken en moest er volledig aan geloven. ZPB speelde weer zoals gewenst en kon de 3-8 helemaal ombuigen naar een gelijke stand van 10-10. Op het moment dat de thuisploeg zelfs de voorsprong weer pakte was het verzet van MNC Dordrecht volledig gebroken. Zo kon ZPB ook in eigen huis zegevieren en gaat de ploeg door naar de kwartfinales van de landelijke beker.

De dames speelden de eerste wedstrijd van de kwartfinale beker deze zondag. In eigen huis ging de ploeg met 15-4 onderuit tegen het sterke Het Ravijn. Bij vlagen lieten onze dames potentie zien, maar echt spannend is het helaas niet geweest. Komend weekend wellicht meer succes tegen de Berinnen uit Ede.

Komend weekend is het programma stampvol in eigen bad. Op zaterdag spelen tussen 16:00 uur en 21:30 uur alle bondsteams thuis. Schuurman BZC komt op bezoek bij de heren en Polar Bears bij de dames. Op zondagmiddag speelt Heren 1 ook nog eens thuis tegen promovendus ZV Vlaardingen en komt ZV de Zaan 2 op bezoek bij Heren 2. Tot in het zwembad!