Update: De Wintertijd Challenge voor komend weekend is helaas komen te vervallen. Reden hiervoor is een tekort aan aanmeldingen voor dit unieke event. In samenwerking met buurtcoaches en de ambassadeurs gaan we om tafel om dit allicht op een ander moment positief gevolg te geven!Oorspronkelijke bericht:
Wintertijd Challenge Spieren voor Spieren: ‘s Nachts sporten voor kinderen met een spierziekte
In de nacht van zaterdag 25 oktober op zondag 27 oktober zal de klok weer een uur terug gaan de wintertijd in. Reden voor de Buurtsportcoaches van de gemeente Barendrecht om hier optimaal gebruik van te maken ten behoeve van een goed doel.De Wintertijd Challenge staat geheel in het teken van kinderen met een spierziekte. Het is in het nachtelijke uurtje dan ook de bedoeling om te gaan sporten voor kinderen met een spierziekte. Op meer dan 100 plaatsen in Nederland gebeurt dit ook om geld in te zamelen voor meer onderzoek naar spierziekte bij kinderen. De Buurtsportcoach organiseert samen met ZPB in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad een spetterend zwemfeest!
De avond zal starten om 24.00 op zaterdagavond met een Spieren voor Spieren Spelshow gevolgd door een persoonlijk verhaal van kind-ambassadeur Jesse Voshol. Om 1:30 uur gaan we omkleden, gevolgd door een warming-up en een uur zwemmen. Een DJ zorgt voor heerlijke beats! Om 02.00 uur gaan we te water en om 03.00 uur is het uur voorbij en is het dus eigenlijk weer 02.00 uur. Je verliest dus geen tijd!
Doen ZPB-ers ook mee aan dit mooie evenement? Zo meld je je aan:
“Kom samen met je teamgenoten, collega’s, vrienden, familieleden en/of buren naar het Inge de Bruijn Sportfondsenbad. Voor maar € 15,- steunt u de stichting Spieren voor Spieren. Daar krijgt u een bijzondere nacht voor terug!” Inschrijven gaat via www.wintertijdchallenge.nl en zoek op Buurtsportcoach!
Dit initiatief sluit aan bij de Agenda Verbinden door Bewegen die door het College van Burgemeester en Wethouders is vastgesteld in 2013. Er ontstaan steeds meer nieuwe initiatieven op het gebied van sport en bewegen.wintertijdchallenge