De heren van ZPB H&L Productions zijn er in Dordrecht in geslaagd om ook de derde streekderby tegen concurrent MNC Dordrecht winnend af te sluiten. Na twee eerdere overwinningen in het KNZB Bekertoernooi moesten de Dordtenaren er ook nu aan geloven.

De eerste vier minuten tekenden wellicht het spelbeeld van de wedstrijd. Na vier gehele minuten netto stonden er namelijk voor beide ploegen 0 doelpogingen genoteerd. De tribune zat vol en de aankleding namens MNC Dordrecht was een visitekaartje voor de landelijke Eredivisie, alleen beiden ploegen gaven niet de indruk dat we hier naar het hoogste waterpoloniveau van Nederland zaten te kijken. Lichtpunt in de wedstrijd waren beide keepers, waar Yoran Lodder bij de thuisploeg en Pim Versluis bij de Barendrechters hun doel nagenoeg schoon hielden.

Het is dat ZPB vanuit de time-outs een mooi wapen had en dat MNC Dordrecht op de midvoor af en toe gevaarlijk werd, waardoor er toch nog iets te juichen viel in de Sportboulevard. Halverwege de derde periode kwam er tempo in de wedstrijd, waar het publiek ook van wakker schoot. Enkele mooie contra’s van ZPB waren echter nog niet direct doeltreffend. De manmeers echter wel. Toen Guus van Yperen in de laatste periode de eerste voorsprong voor ZPB aantekende, kon ZPB de 5-4 voorsprong erg professioneel consolideren. Heren 1 staat na vier speelrondes met 6 punten in de middenmoot van de Eredivisie Heren.

Op zondag mochten de dames van ZPB aan de slag tegen Het Ravijn uit Nijverdal. Enkele weken eerder moest ZPB het nog kansloos afleggen in de beker. Dit keer begon Dames 1 scherp en kon de ploeg erg netjes aanklampen bij de dames uit het oosten. Via 2-2 en 5-7 was het verschil halverwege slechts twee doelpunten. In het tweede deel stokte de adem iets, waardoor Het Ravijn uit kon lopen. Echter is de 9-16 eindstand een erg goed uitgangspunt om het elke tegenstander moeilijk te maken. Na 5 rondes staat Dames 1 voorlaatste in de competitie met 3 punten.

Dames 2 werd dit weekend met een off-day het bad uitgespeeld door Widex GZC Donk 2. De 2-20 eindstand staat wel erg pijnlijk op het scorebord. Desondanks mogen de beloften bij de dames in de middenmoot plaatsnemen in de Reservedivisie Dames. Ook de reserve heren traden aan dit weekend. Op zondagavond had ZPB 2 drie periodes lang moeite met PSV 2 in Eindhoven. In de laatste periode konden de Barendrechtse mannen echter netjes afstand nemen en werd er afgesloten met een 8-12 overwinning. ZPB Heren 2 is nog ongeslagen en neemt de derde plaats in.

Meer informatie over de statistieken: http://www.waterpolouitslagen.nl/clubstand.php?clubID=152&seizoenID=13