ZPB H&L Productions is er afgelopen zondag in geslaagd om zich tot de laatste vier van Nederland te scharen. In de KNZB beker werd in eigen bad met 14-11 gewonnen van Schuurman BZC uit Borculo. Bij de heenwedstrijd een dag eerder stond er 12-12 op het scorebord. Samen met UZSC, Widex GZC Donk en Het Ravijn gaat ZPB uitmaken wie zich mag gaan kronen tot bekerkampioen. De halve finales staan eind januari gepland.

Lange tijd zag het er naar uit dat het tot in de laatste minuten een spannende wedstrijd zou worden. De beide ploegen, in de competitie ook al aan elkaar gewaagd (7-8 voor Schuurman BZC), gaven elkaar geen duimbreed toe. De Barendrechtse thuisploeg zwom een aantal mooie tegenaanvallen en pikte creatieve goals mee. Schuurman BZC aan de andere zijde was uiterst efficient en bleef zeer degelijk in het spoor van ZPB.

De thuisploeg speelde naarmate de wedstrijd vorderde steeds scherper en dit werd 100% uitbetaald in periode 3, waarin er afstand kon worden genomen. In die fase deed het massaal toegestroomde publiek gezellig mee en profiteerde ZPB H&L Productions goed van de overtalsituaties en snelle omschakelingen. Toen midvoor Matthijs Lucas met drie uitsluitingen het bad moest verlaten bij de bezoekers leek het verzet nagenoeg verbroken.

Hierna waren er nog enkele mooie goals te bewonderen en kon het publiek rustig toeleven naar de ontlading van de dag. Een staande ovatie van het publiek, een grote dankbetuiging van de ploeg aan het publiek en een hoop lachende gezichten. ZPB bekert verder, deze cupfighter gaat naar de laatste vier!

One Reply to “ZPB door na bloedstollende kraker”

Comments are closed.