De heren van ZPB H&L Productions hebben het goede bekerweekend geen gevolg kunnen geven in de Eredivisie. In Alphen hebben de Barendrechters het AZC geen enkel moment moeilijk kunnen maken. Na een vlugge 6-1 achterstand, stond er na vier periodes een hele zure 17-6 op het scorebord.

Je hoort het wel vaker. Jonge ploegen kennen ups en downs in het proces tot een stabiele ploeg. Dat bleek zaterdag des te meer in zwembad AquaRijn in Alphen. Vanaf minuut 1 was het zichtbaar, dit AZC (door de wol geverfd en gemiddeld minimaal 5 jaar ouder) was vandaag twee of drie klasses beter. Vooraf werd er nog gedacht aan een spannende wedstrijd tussen de nummers 5 en 6 van onze nationale Eredivisie, maar niets bleek dus minder waar.

Er waren weinig lichtpunten te bekennen voor de bezoekers uit Barendrecht. Op 5-1 leek ZPB langzaamaan de aansluiting te vinden, maar de ploeg kon niet dichterbij komen. Toen deze poging onhaalbaar bleek zakte de moed in de schoenen en was er van ZPB-zijde weinig spannends te beleven. AZC daarentegen kon rustig combineren en de wedstrijd professioneel uitspelen. Bijzondere vermeldingen mogen nog aan het adres van keeper Sol van AZC, die werkelijk een fantastische wedstrijd keepte, en nieuwkomer Alberto Ottazzi van ZPB. De Italiaan, sinds afgelopen week speelgerechtigd, speelde een degelijke eerste wedstrijd en scoorde tevens zijn eerste twee doelpunten van het seizoen.

Ook heren 2 speelde tegen AZC in Alphen. De Barendrechtse koploper speelde niet glorieus, maar had geen kind aan de hekkensluiter in de Reservedivisie. Dat betekent dat ZPB H&L Productions heren 2 nog altijd ongeslagen aan kop gaat in de competitie.

Komend weekend staat er weer een mooi programma op de rol in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad. De Zijl en ZVL komen op bezoek in Barendrecht. Om 15:20 uur de vroege topper in de Reservedivisie Heren tussen ZPB H&L Productions en De Zijl (nummer 1 tegen nummer 2), gevolgd door Dames 1 tegen ZVL (16:50 uur). Als slotstuk in de Eredivisie neemt Heren 1 het daarna op tegen De Zijl 1. Beide ploegen staan op 10 punten na 8 wedstrijden en ze nemen positie 6 en 7 in in de competitie. Ze kunnen uw support meer dan ooit gebruiken!