In Barendrecht heeft ZPB H&L Productions gisteren laten zien dat het over veerkracht beschikt. Na de kansloze nederlaag van vorige week tegen AZC, was er een hele andere ploeg te zien in de thuiswedstrijd tegen De Zijl uit Leiden. ZPB speelde met schwung, geconcentreerd en met erg veel energie. Onder het oog van luidruchtige fans en een grote schare sponsoren (bedankt voor jullie komst!) was er weer eens ouderwets ‘niets te halen’ in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad.

IMG_1510Dat ZPB zich wilde revancheren na vorige week was te verwachten, maar dat dit met zoveel klasse en vuurwerk zou gebeuren leek niemand van tevoren gegokt te hebben. Voor de wedstrijd was er nog even aandacht voor het thuisdebuut van de Italiaan Alberto Ottazzi, die direct op een hoop applaus kon rekenen. Daarna schoten de Barendrechters uit de startblokken en vuurde keer op keer op de juiste momenten. Aan de hand genomen door Matthijs de Bruijn en Oscar Visser spurtte ZPB binnen no-time naar maarliefst een 7-0 voorsprong, iets wat in het waterpolo op Eredivisie niveau zeer ongebruikelijk is. Via een 8-3 tussenstand gingen we na twee periodes uiteindelijk toch rusten met een krappe 9-6 voorsprong voor ZPB.

In de rust, waar De Bondt Publishing en De Bondt Events een nieuw 3-jarig contract tekende, kwamen de koppen weer bij elkaar en speelde de thuisploeg twee erg volwassen laatste periodes. Na het laatste fluitsignaal stond er 13-9 op het scorebord. De wilskracht en kwaliteit waren duidelijk zichtbaar, iets wat ZPB nieuw elan moet kunnen geven voor de rest van het seizoen. De heren staan momenteel op de 6e plaats met 13 punten.

IMG_1692Ook heren 2 speelde tegen De Zijl in eigen huis. In de middagwedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de Reservedivisie ontbrak het ZPB H&L Productions 2 aan scherpte in de passing en afronding. Een zure 10-12 nederlaag was het gevolg in deze kraker, waar Barendrecht de eerste plaats nu afgeeft aan de Leidenaren.

Dames 1 trad ook aan tegen Leiden, waar ZVL-BAM op bezoek kwam in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad. De sterke ploeg uit Leiden liet enkele steekjes vallen, waar ZPB helaas niet vaak genoeg van kon profiteren. Halverwege was de tussenstand een nette 2-5, waarna de bezoekers na de rust toch uit konden lopen naar een 6-15 eindstand. In Ede mocht Dames 2 het opnemen tegen Polar Bears 2. Waar ZPB in de thuiswedstrijd nog aan het langste eind trok in het onderlinge duel, was dat dit maal Polar Bears met de overwinning (12-10).