In Barendrecht werden afgelopen weekend op bondsniveau nul punten in eigen bad gehouden. Heren 2 verloor met 10-13 van concurrent Widex GZC Donk 2, Dames 2 ging onverwachts de boot in tegen Polar Bears 3 en een verdienstelijk Dames 1 maakte het UZSC even moeilijk, maar kon zoals vaker dit seizoen niet vaak genoeg het net van de tegenstander vinden (2-13).

De absolute kraker van het weekend was de pot tussen ZPB Heren 1 en Widex GZC Donk. De thuisploeg kwam in een uitverkocht Inge de Bruijn Sportfondsenbad met maarliefst 6-1 voor en speelde uitstekend en gedurfd. Uiteindelijk trokken de bezoekers uit Gouda de gashendel open en werd het een extreem pittig duel tussen beide ploegen. Vier paar ogen konden nooit alles waarnemen wat hier gebeurde en de grens van het spelen van waterpolo werd keer op keer opgezocht. Dit resulteerde in een fantastisch schouwspel voor het publiek. Donk kwam steeds wat dichterbij en wist in periode 3 de 6-1 achterstand helemaal om te buigen naar een 6-9 voorsprong.

Guus van Yperen

Guus van Yperen

ZPB haakte nog aan, maar kon net niet genoeg doen om voor de vierde keer dit seizoen met 1 doelpunt verschil te verliezen na een voorsprong. Vast en zeker olie op het vuur voor de Barendrechters, die over 2 weken opnieuw aantreden tegen Donk voor de halve finale KNZB Beker. Op zaterdag 24 januari is het om 19:15 uur in Barendrecht en een dag later om 16:45 uur de return in Gouda. Mocht je nog niet voldoende gemotiveerd zijn, neem dan hier even een kijkje: https://www.facebook.com/video.php?v=926050944072014&set=vb.167193476624435&type=2&theater