De heren van ZPB H&L Productions hebben zich afgelopen weekend veilig gesteld in de Eredivisie Waterpolo. Na een zinderend weekend konden de Barendrechters twee punten bijschrijven aan het totaal, waardoor AZ&PC (de nummer 9) de ploeg niet meer voorbij kan.

Afgelopen zaterdag kwam koploper AZC op bezoek in het Inge de Bruijn Sportfondsenbad. Met oude bekenden Clement Stegman en Mike van Duinen in de gelederen heeft AZC op papier veruit de sterkste selectie van ons vaderland. Dat ZPB echter voor niemand onder hoeft te doen, bleek zaterdag weer eens. Het thuisteam speelde fel, zette AZC met de rug tegen de muur en kreeg na vier periodes loon naar werken. Met een doffe uithaal werd in de laatste seconde de fantastisch keepende Stegman geklopt door Maurice Dentro, 9-9.

Op zondag werd De Zijl in Leiden bezocht. ZPB startte minder overtuigend, maar ook De Zijl leek niet in optima forma. Strijd was er wel, met als consequentie dat de wedstrijd zelfs 10 minuten gestaakt werd. Na de lange pauzes kwam ZPB steeds beter in haar spel en wist het (mede door maarliefst 5 goals van Kevin van Baarle) een gat van vier doelpunten te slaan. De Zijl kwam echter wonder boven wonder in een rommelige ruige eindfase toch nog langszij, 11-11.

Komend weekend komt nummer 3 Polar Bears op bezoek in Barendrecht, waar nummer 7 ZPB gaat bepalen waar ze op de ranglijst gaan eindigen. Met nog twee wedstrijden te gaan staat dus de focus op de in te nemen plaats in de eindrangschikking. Plek 6 t/m 8 behoren nog tot de mogelijkheden.

De dames wisten afgelopen weekend na de goede wedstrijden van afgelopen weken niet te stunten. De wedstrijden tegen Widex GZC Donk en ZVL werden met relatief grote cijfers verloren. Echter staat komend weekend wel de hele belangrijke wedstrijd tegen Polar Bears op de rol. Beide ploegen hebben 6 punten in de competitie. De winnaar zal plaats 6 op de ranglijst innemen.

Schema zaterdag 14 maart:
– 15:15 uur  Dames 2 – ZVL 2
– 16:30 uur  Heren 2 – Polar Bears 2
– 18:00 uur  Dames 1 – Polar Bears
– 19:30 uur  Heren 1 – Polar Bears