Komende zaterdag start de colonne van Barendrecht naar Gouda. Achtereenvolgens zullen Heren 1, Dames 1 en Heren 2 het opnemen tegen de Goudse tegenpolen. Om 16:45 uur zal Heren 1 het spits afbijten en kan het zich revancheren voor de eerdere wedstrijden dit seizoen. Tot nu toe waren het wedstrijden op het scherpst van de snede tussen deze twee partijen. Ook nu staat er nog wel degelijk iets op het spel. Met een klein wondertje zou ZPB nog 7e kunnen worden in de competitie, maar dit hebben ze niet zelf in de hand. Voor Donk is het belangrijk omdat ze nog over AZC kunnen springen naar plaats 1 of bij verlies zelfs nog kunnen zakken naar positie 3. En dit alles voor een goede seed tijdens de eerste ronde play-offs.

Dames 1 heeft zich in de afgelopen weekenden van Polar Bears af kunnen knokken en neemt plaats 6 in op weg naar de playoffs. Hier zal het ongetwijfeld ZVL tegen gaan komen om een plaats bij de Final Four. De uitwedstrijd tegen de nummer 1 uit Gouda is dus een mooie test voor de dames 1 op weg naar de finales van het seizoen. Ze komen hier tevens oude bekenden Debby Willemsz en Laura van der Graaf tegen.

Heren 2 sluit af morgenavond, waar de nummer 3 en 4 het tegen elkaar opnemen. Widex GZC Donk draait constanter dit seizoen, maar het kwaliteitsverschil was eerder dit seizoen in Barendrecht niet al te groot. Bij winst heeft ZPB 2 meer punten dan aan het einde van vorig seizoen. Gaat dat lukken?