Afgelopen weekend is ZPB als zesde geëindigd op het Nederlands Kampioenschap onder 11 jaar!

In de groepsfase op zaterdag werd de eerste wedstrijd tegen de Meeuwen na veel strijd met 3-2 gewonnen. De tweede wedstrijd van de dag tegen Njord ging een stuk makkelijker met 7-0 winst. De derde wedstrijd tegen Polar Bears (de latere Nederlands Kampioen) ging op en neer maar werd uiteindelijk met 3-5 verloren.
Bij winst van de vierde wedstrijd zou ZPB als tweede in de poule eindigen. Na een nerveus begin herpakte EG1 zich sterk en versloeg de Orca met maar liefst 10-0. ZPB schaarde zich daardoor bij de beste zes ploegen die op zondag om het eremetaal zouden gaan strijden.

ZPB was op zondag in een poule ingedeeld met VZC en de Zaan. De eerste wedstrijd, tegen VZC, begon ZPB sterk met een aantal goede kansen. Uiteindelijk bleek VZC toch te sterk en stond er een 1-3 verlies op het scorebord. In de tweede wedstrijd had ZPB helaas weinig in te brengen tegen de Zaan. Na twee keer 8 minuten bruto was de uitslag 1-5.
De derde plek in de poule betekende een weerzien met een oude bekende: MNC Dordrecht. In de strijd om de vijfde en zesde plaats bleek, net als in de competitie, de ploeg uit Dordrecht nét te sterk. Een een 0-2 verlies betekende zesde van Nederland.

Al met al een schitterend NK weekend met een resultaat om trots op te zijn!

ZPB EG1 - Zesde op NK

 

Uitslag NK EG:
1. Polar Bears
2. de Zaan
3. VZC
4. de Zijl
5. MNC Dordrecht
6. ZPB H&L Productions