Op zaterdag 15 augustus 2015 wordt de elfde editie van de Open water wedstrijd Waaltje te Heerjansdam georganiseerd. De organisatie is in samenwerking met de Activiteitenvereniging Heerjansdam en de zwemverenigingen de Lansingh uit Krimpen aan den IJssel en ZPB H&L Productions uit Barendrecht.

Nieuw dit jaar is de deelname van studenten. Er kan dit jaar officieel gezwommen om het Nederlands kampioenschap voor studenten! In samenwerking met Erasmus sport Rotterdam en de studenten zwemvereniging Ragnar ook uit Rotterdam wordt dit mede mogelijk gemaakt. Voor iedereen die deelneemt aan de wedstrijd en/of de prestatietocht is een leuk aandenken en een lekkere kop bouillon na het zwemmen beschikbaar.

Het startsein van de wedstrijd is om 10.00 uur ter hoogte van de IJsclub Heerjansdam. Zwemmers met een startvergunning kunnen ook dit jaar weer starten op verschillende afstanden die variƫren van 250 meter voor de allerjongste deelnemers tot 3 kilometer voor de dames en heren. Zwemmers zonder startvergunning, die niet lid zijn van een zwemvereniging en toch graag dit spektakel mee willen maken, kunnen voor hun duik in de Waal deelnemen aan de prestatietocht.

De prijzen zullen uitgereikt worden door Rebekka Kadijk, oud olympisch Beachvolleybalster en zevenvoudig kampioen van Nederland. Gedurende de wedstrijd is de kantine van de Activiteitenvereniging geopend om een versnapering of wat te drinken te halen. Meer informatie? Kijk dat op onze website: www.owwHeerjansdam.nl.

Fer Versteeg
Organisatie Open water wedstrijd Heerjansdam