Nikolina Kukoc zal dit jaar het doel van ons eerste damesteam verdedigen. De uit Split (Kroatiƫ) afkomstige keepster heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging.

Nikolina is vanaf 1993 in diverse zwembaden te vinden. Ze begon al vroeg met zwemmen en stapte in 2003 over op waterpolo. Bij waterpoloclub Bura uit Split trainde ze voor het eerst en werd zij vanwege haar lengte gekozen om keepster te worden. Kukoc vertelt dat ze het zelf gelukkig ook erg leuk vond en kreeg van jongs af aan keeperstrainingen apart van het team. Tijdens haar jeugd heeft Nikolina diverse nationale jeugdselecties doorlopen en heeft ook deelgenomen een twee Europese Kampioenschappen.

In 2012 is de 26-jarige keepster naar Nederland gekomen. PSV heeft Nikolina destijds gevraagd om zich aan te sluiten bij de damesselectie uit Eindhoven. Zij heeft daar het seizoen 2012/2013 het doel verdedigd. Ook gaat zij in Eindhoven naar de Universiteit en dat is dan ook de reden dat zij nu nog steeds in Nederland verblijft.

De nieuwe keepster heeft het team van Dames 1 compleet gemaakt. Ze staat bekend als een harde werkster en is een goede aanvulling voor het team. Haar inzicht en aanwijzingen gecombineerd met haar drive zijn een mooi uitgangspunt voor het reeds gestarte seizoen!Nikolina