Hoeveel is 8 tot de macht nul? Wat is de naam van de diepste trog ter wereld? Hoeveel provinciehoofsteden beginnen met een L? Zomaar een greep uit de vele diverse vragen van de 1e Pubquiz van het seizoen 2015/2016.

Vrijdag 9 oktober ontving quizmaster Robert van de Merwe 11 teams in het vernieuwde clubhuis. Onder de teams veel bekende gezichten, maar ook nieuwe teams werden welkom geheten, zoals TUZO, Team Panda en De Truttenclub. Na 4 rondes, met o.a. foto- en muziekronde, werd de eerste tussenstand opgemaakt door Hoofd jury Gerko Mostert. ZV de Meerschijters deelde de 1e plaats met Vakkie K en TUZO hijgde in de nek van de koplopers. De half time teaser (benaderingsvraag) werd gewonnen door Team Panda, die bijna exact raadde hoeveel piercings in het gezicht steken van de man met de meeste gezichtpiercings volgens het Guinness World of Records. Mocht u ooit ambities hebben om dit record te verbreken? Met 281 piercings bent u in het bezit van dit world record.

Na de pauze werd er gestart met deel 2. Wederom 4 rondes van 10 vragen. Nadat alle vragen gesteld waren, werd de eindstand opgemaakt. In deel 2 werden er beduidend meer goede antwoorden gegeven. De bronzen plak ging naar Vakkie K. Debutant TUZO greep met 5 punten verschil naast het goud, wat betekende dat ZV De Meerschijters voor de 6e opeenvolgende keer de titel in de wacht sleepte. Zij beantwoordden maar liefst 37 van de 40 vragen juist in deel 2. Eervolle vermelding gaat naar team HaZes, die knap 4e werd met maar 2 teamleden.

Tijdens de pubquiz vond er eenmalig een sponsoractie plaats van De meiden onder 18 jaar, die geld inzamelen voor hun trainingsstage in Hawai. Zij verkochten o.a. wraps en nootjes en waren aan het einde van de avond los. Iedereen bedankt! De volgende editie is op vrijdag 11 december waar we de olliebollenquiz gaan spelen met vragen over de actualiteit van 2015.

Tot vrijdag 11 december!