Het eerste dames- en herenteam hebben goede zaken gedaan in de nationale KNZB-beker. De dames vochten zich vrijdagavond in een spannende uitwedstrijd met 7-8 langs ZV de Zaan. Een dag later werd er thuis definitief afgerekend met de bezoekers uit Zaandam. In eigen huis werd het 11-10 voor de Barendrechtse ploeg van coach Marco Booij. Cyntha Schouten was met maarliefst 10 doelpunten erg belangrijk in deze eerste ronde beker.

Op vrijdagavond traden onze heren thuis aan tegen Schuurman BZC. De Barendrechters speelden verre van fantastisch, maar waren al met al twee klassen beter. Er werd in de laatste periode een grote voorsprong opgebouwd. Een dag later werd het in Borculo nog heel even spannend, maar wist ZPB op het juiste moment gas te geven zodat de kwartfinale niet meer in het geding kwam. De loting voor deze kwartfinale vindt morgenavond (dinsdagavond) plaats op het bondsbureau.

ZV De Zaan – ZPB H&L Productions 7-8
Periodestanden: 3-3, 0-1, 2-1, 2-3
Doelpunten De Zaan: Marjoleijn Boutsma 4, Suzanne Bosman, Michelle Ooteman en Arlene Snoek.
Doelpunten ZPB: Cyntha Schouten 4, Tess Kok 2, Milou Eggens, Lupi Lopez Caridad.

ZPB H&L Productions (*) – ZV De Zaan 11-10
Periodestanden: 4-3, 1-3, 3-1, 3-3
Doelpunten ZPB: Cyntha schouten 6, Lupi Lopez Caridad 2, Manouk van Neutegem 2, Eline Antonissen.
Doelpunten De Zaan: Marjoleijn Boutsma 4, Suzanne Bosman 3, Michelle Ooteman 2, Sterre Kooman.

ZPB H&L Productions – Schuurman BZC 15-7
Periodestanden: 5-3, 4-2, 1-1, 5-1
Doelpunten ZPB: Ton van der Velden 3, Guus van Yperen 3, Sam van den Burg 2, Oscar Visser 2, Matthijs de Bruijn 2, Kevin van Baarle, Quint Gerdes en Maurice Dentro.
Doelpunten BZC: Youri Roolvink 2, Barnabas Albert 2, Mika Smelt, Jelle Lammers en Steijn Lammers.

Schuurman BZC – ZPB H&L Productions (*) 15-14
Periodestanden: 3-2, 6-2, 2-5, 4-5
Doelpunten BZC: Youri Roolvink 4, Matthijs Lucas 3, Mika Smelt 2, Ruud Tilleman 2, Jelle Lammers, Steijn Lammers, Joep Lankwarden en Stan Blok.
Doelpunten ZPB: Ton van der Velden 6, Kevin van Baarle 3, Guus van Yperen, Quint Gerdes, Matthijs de Bruijn, Maurice Dentro en Yannick van den Burg.