Aankomend weekend staat in het teken van de KNZB-beker voor de ploegen uit de Eredivisie Waterpolo. ZPB H&L Productions is na een spectaculaire eerste ronde met zowel de dames als de heren vertegenwoordigd bij de laatste 8 teams van Nederland. Dit weekend zal er over twee wedstrijden gestreden worden voor een plek in de halve finales. Doelsaldo is doorslaggevend over een uit- en thuiswedstrijd, gespeeld in één weekend.

ZPB ziet kansen voor haar twee vlaggenschepen in de kwartfinales en wil dolgraag een vol huis in het Inge de Bruijn Zwembad. Wees welkom om deze prachtige wedstrijden op het scherpst van de snede te komen aanschouwen. De sponsoren van de vereniging ondersteunen dit en bieden alle fans een Nooizer aan om volledig achter de ploeg te gaan staan! De vette foto’s op de Nooizer (zie de afbeeldingen onder) van onze huisfotografe Katrin Peijer.

Vrijdag 20 november
20:00 uur ZPB H&L Productions – De Zijl (Heren, in Barendrecht)
20:30 uur Polar Bears – ZPB H&L Productions (Dames, in Ede)

Zaterdag 21 november
19:45 uur ZPB H&L Productions – Polar Bears (Dames, in Barendrecht)

Zondag 22 november
17:30 uur De Zijl – ZPB H&L Productions (Heren, in Leiden)

In de eerste ronde wist ZPB H&L Productions het Borculose BZC Schuurman af te schudden in twee wedstrijden. Barendrecht bleek weer een onneembare vesting, getuige de 15-7 overwinning op de huidige nummer 4 uit de competitie. In de uitwedstrijd was het minder wervelend, maar was de marge ruim voldoende. De komende tegenstander van de heren is het stugge team van coach Niels Joor, De Zijl uit Leiden. Afgelopen weekend stond de generale repetitie tussen beide ploegen op het programma, waar ZPB goed slaagde door De Zijl op de pijnbank te leggen in periode 3. De 10-13 overwinning in Leiden biedt echter 0 garanties voor een gemakkelijk weekend. ZPB H&L Productions zal als team het achterste van de tong moeten laten zien om naar de final four te gaan!

De dames van ZPB kruisten in de eerste ronde met ZV de Zaan. Deze concurrent in de competitie werd, na een 7-8 overwinning in Zaandam, in extremis verslagen in eigen bad (11-10). De komende tegenstander is Polar Bears, een traditionele top 4 ploeg. De berinnen uit Ede draaien nog niet naar volle tevredenheid dit seizoen, maar is desalniettemin een team van het zelfde kaliber als ZPB. Kunnen de dames van ZPB H&L Productions een historische stap zetten door zich bij de laatste vier van Nederland te scharen?

13545_Nooizer_Waterpolo_ZPC_HR2

 

 

13545_Nooizer_Waterpolo_ZPC_HR