ZPB H&L Productions is met maar liefst 4 teams nog in de race voor de Nationale beker! Het weekend van 5 februari is Cup Fighters Weekend in Barendrecht.

In het weekend van 5, 6 en 7 februari a.s. staan de halve finales van de KNZB beker gepland en ZPB is met maar liefst twee teams nog in de race voor deze prestigieuze prijs. Zowel het eerste dames –als herenteam treden voor ongetwijfeld bomvolle tribunes op in het eigen Inge de Bruijn zwembad, maar er is nog meer succes te behalen.

Ook de tweede teams van de Barendrechtse waterpolovereniging zijn namelijk nog in de race voor “hun” beker; de ManMeer cup. Met dus maar liefst 4 teams vertegenwoordigd in de halve finales, is de hoop op een vervolg in dit bekeravontuur dus zeker niet onterecht.

The road to Heerenveen

ZPB Sfeerteam - Grote vlagHet jaar 2016 is goed begonnen voor de Barendrechters met het bereiken van de halve finales in de ManMeer Cup door de tweede teams van zowel de dames als de heren. Het succes van de eerste teams lijkt af te stralen op de overige teams. De honger naar succes is dit seizoen ongekend groot binnen ZPB en de tweede helft van het seizoen zal blijken of de behaalde successen in de eerste helft, positief vervolgd kunnen worden. In ieder geval mag duidelijk zijn, dat de Barendrechtse vereniging – naast zeer goede resultaten in de competitie waar Heren 1 ook nog meedoet voor het landskampioenschap – inmiddels is uitgegroeid tot een echte cupfighter.

Of de Road naar Heerenveen ook echt helemaal afgelegd gaat worden of dat de Barendrechtse trots strandt op de vluchtstrook, gaan we beleven op 7 februari.

Historisch weekend

In een ongetwijfeld weer kolkend Inge de Bruijn Sportfondsenbad, spelen maar liefst 4 topteams hun halve finales met natuurlijk als uitgangspunt het behalen van de finale.

Heren 1 van ZPB speelt de halve finale tegen een oude bekende en zeer geduchte tegenstander; Polar Bears uit Ede. In het verleden echter hebben de mannen van ZPB bewezen niet bang te zijn op berenjacht te gaan en dat zal ook nu niet anders zijn. De jacht is weer geopend! Pikant detail is dat beide ploegen het weekend ervoor elkaar ook al treffen wanneer de competitie weer van start gaat. Ook dan heeft ZPB het thuisvoordeel.

Dames 1 van ZPB krijgt een zware dobber maar er zijn in bekerwedstrijden wel meer verrassende uitslagen geweest. Om te stunten tegen de huidige souvereine koploper in de dames hoofdklasse ZVL BAM, zal de ploeg van coach Marco Booij echter alle zeilen bij moeten zetten. Gelukkig is niets onmogelijk dit seizoen in Barendrecht!

In de halve finale van de ManMeer Cup krijgt het tweede herenteam van ZPB bezoek van UZSC 3. Ook hier liggen kansen en datzelfde geldt voor het tweede damesteam. Zij krijgen bezoek van het Goudse Widex GZC Donk. Ook dames 2 zit in een flow en zal er alles aan doen de winst binnen te halen.

Noteer de volgende data vetgedrukt in je agenda en kom deze helden en heldinnen weer als vanouds aanmoedigen. Het ZPB thuispubliek zorgt er bij veel tegenstanders voor dat alleen de reis naar Barendrecht al met lood in de schoenen wordt afgelegd, dus be there en make it happen!

Eefje van Vooren

Let's go hunting

KNZB beker (heren 1 en dames 1, over twee wedstrijden)

Vrijdag 5 februari

ZPB H&L Productions D1 – ZVL BAM 1. Aanvang: 19.30 uur in Barendrecht.

ZPB H&L Productions H1 – Polar Bears 1. Aanvang: 21.00 uur in Barendrecht.

Zaterdag 6 februari

Polar Bears 1 – ZPB H&L Productions 1. Aanvang: 16.45 uur in Ede

ZVL BAM 1 – ZPB H&L Productions 1. Aanvang: 17.00 uur in Leiden

ManMeer Cup (heren 2 en dames 2, over een wedstrijd)

Zondag 7 februari

ZPB H&L Productions H2 – UZSC 3. Aanvang: 19.00 uur in Barendrecht.

ZPB H&L Productions D2 – Widex GZC Donk 2. Aanvang: 20.15 uur in Barendrecht

Voorafgaand aan de wedstrijden op zondag, speelt de jeugd van ZPB in het voorprogramma. Ook de moeite waard! Om 16.15 uur speelt het team van BM1 (onder de 17 jaar) tegen de Ham en aansluitend de jongens van BJ1 tegen Schuurman BZC.

Beker mee met ZPB

Hopelijk wordt op 6 februari in Ede door het eerste herenteam een voorsprong verdedigd.

Om met zo veel mogelijk fans de heren te steunen, wordt de traditionele ZPBekerbus weer van stal gehaald! Kijk op de website www.zpb.nl voor meer informatie. Ga mee en steun de heren in de strijd om de Cup!

Poster bekerweekend.indd