ZPB H1 - Het Ravijn H1-4Barendrecht, 7 februari 2016; het afgelopen weekend streden vier teams van ZPB H&L Productions om een finaleplaats in de bekercompetitie. Eindresultaat van maar liefst 6 topwedstrijden waterpolo is, dat twee teams de finale hebben bereikt. Heren en dames 2 slaagden erin de finale te halen waar de twee eerste teams in het zicht van een finaleplaats bleven steken.

Heren 1 komt één doelpunt tekort
De resultaten en het getoonde spel dit seizoen hadden ertoe geleid, dat de verwachtingen hoog gespannen waren. Een finaleplaats werd zeker mogelijk geacht.
Op vrijdag werd echter al nagelaten de wedstrijd naar zich toe te trekken en werd een verlies van 9-10 geïncasseerd. De Barendrechtse equipe van coach John van den Burg speelde misschien wel zijn slechtste wedstrijd van het seizoen op een moment dat eigenlijk alles moet kloppen.
“Je zag al snel dat het voor de jongens een moeilijke wedstrijd zou worden. De wedstrijdspanning van een halve finale om de beker met goede vooruitzichten op het bereiken van de finale, is toch heel anders dan voor een reguliere competitiewedstrijd. Dit was duidelijk terug te zien in ons spel waardoor we constant achter de feiten aanliepen. We hebben het vrijdag zelf laten liggen”, aldus de coach.

Ondanks het verlies waren zaterdag zo’n 100 ZPB supporters aanwezig in Ede om hun helden alsnog naar de overwinning te schreeuwen. Immers, het was zeker nog mogelijk de finale te halen. In een wedstrijd die bol stond van de spanning, ging het lang gelijk op. In de derde periode wist ZPB H&L een voorsprong van drie doelpunten op te bouwen maar Polar Bears liet zich niet zonder slag of stoot verschalken en kwam weer terug op gelijke hoogte.
Na een zeer dubieuze beslissing van het scheidsrechters duo die een doelpunt van ZPB ten onrechte afkeurden, liepen de gemoederen hoog op. Alle protesten en bezwaren ten spijt, bleven de arbiters bij hun beslissing en bleek na afloop dat dit de beslissende goal voor ZPB H&L was geweest. De eindstand van 12-12 betekent dat de mannen uit Ede doorgaan naar de finale. Bij een stand van 12-13 was ZPB doorgegaan dus het afgekeurde doelpunt, was hét doelpunt van de wedstrijd.

Protest biedt laatste strohalm
Na afloop werd uiteraard protest aangetekend. ”Het is duidelijk waarneembaar uit videobeelden die wij in ons bezit hebben, dat het doelpunt wel degelijk binnen de tijd werd gescoord. Beide scheidsrechters keurden ook in eerste instantie het doelpunt goed. Pas na protest van de coach én de jurytafel van Polar Bears, werd er overlegd die uitmondde in de beslissing het doelpunt niet goed te keuren. Dit was op alle fronten een absoluut verkeerde beslissing die op dit niveau ook echt niet kan en mag gebeuren. Wij zullen dan ook alles in het werk stellen om die laatste 13 seconden uit de derde periode en de vierde periode, over te spelen. Nu wordt je beroofd van een bijna zekere finaleplaats ”.
Binnen een week wordt de uitslag van het protest verwacht en zal blijken of ZPB alsnog een herkansing krijgt.

Eerste damesteam gaat kopje onder, tweede team bereikt wel de finale
Het eerste damesteam van ZPB H&L wist vooraf al dat het een zware dobber zou krijgen aan de regerend landskampioen en koploper in de huidige competitie, ZVL BAM. Het team moest inderdaad zwaar het hoofd buigen en ging tweemaal met ruime cijfers ten onder. Vrijdag werd met 16-9 verloren en zaterdag werd het zelfs 17-9 voor het team van ZVL.

Zondag speelde het tweede damesteam haar halve finalewedstrijd tegen Widex GZC Donk en zij wisten uiteindelijk wel aan het langste eind te trekken. Na een wedstrijd die op en neer golfde, bleken de Barendrechtse dames over de sterkste zenuwen te beschikken. Met een overwinning van 8-6 bleef de winst in eigen huis en gaan zij op 30 april in Heerenveen op jacht naar winst in de finale om de ManMeer Cup.

Heren 2 ook naar Heerenveen
Samen met de dames gaan ook de heren van het tweede team naar Heerenveen. In een wedstrijd waar ook zij te maken hadden met “bekerspanning” bleef tegenstander UZSC met lege handen achter. Eindstand 9-7 waardoor ook deze mannen de reis naar Heerenveen gaan maken. Het bekeravontuur voor de Barendrechtse vereniging is dus nog zeker niet voorbij!

Foto’s?
Op zoek naar mooie foto’s van dit fantastische weekend? Fotomateriaal kunt u vinden via de volgende links: http://myalbum.com/album/H2Zh5929l8da (dames) en http://myalbum.com/album/vh4H5TvOD8s2 (heren). Met dank aan Katrin Peijer!

ZPB H1 - Het Ravijn H1-7

 

3 Replies to “Gemengde gevoelens na bekerweekend bij ZPB H&L Productions”

Comments are closed.