We hadden er met z’n allen weer lang naar uitgekeken en nu hebben weer iets moois om op terug te kijken.

Op zaterdag 6 februari 2016 was het eindelijk weer het jaarlijks ZPB minipolotoernooi.

Rond 11.45 uur komen de eerste sporters aan bij het clubhuis. De Put stroomt steeds voller met veel enthousiaste kinderen. Uiteindelijk zijn er ruim 130 kinderen die deelnemen aan het spelprogramma.
Het is voor velen een soort reünie. Een paar keer krijgen we ook te horen dat ze het event een extra naam hebben gegeven, te weten: het fruit & vitamine-toernooi. Met dank aan de fruitsponsors die ook weten hoe belangrijk goede voeding, vitaminen en beweging is voor de talenten van de toekomst.

12.05 uur: De kinderen staan te trappelen om het water in te gaan. Eerst moeten de velden geprepareerd worden. Op advies van diverse coaches wordt er door velen begonnen met in-/warmdraaien, rekken, strekken etc. Zodra dit is gebeurd kan men inzwemmen en verzamelen vaders, moeders, broers, zussen, neven, nichten, opa’s en oma’s etc. zich op de tribune.

Minipolo bij ZPB-41

Terwijl de VIP-tribune volstroomt zie je de enthousiastelingen de voorbereidingen treffen. Er worden spelschema’s, statistieken, technieken en tactieken afgestemd. De tegenstanders worden tegen het licht gehouden en dan kan het feest beginnen. Er zijn teams in het diepe bad en teams in het ondiepe bad. Er worden 16 speelronden gehouden van 8 minuten. Rond 15.30 uur zijn de laatste wedstrijden gespeeld. Voor velen zijn de inspanningen van deze dag voelbaar. Van een paar ouders/begeleiders hebben we mogen vernemen dat zij waarschijnlijk een rustige nacht tegemoet kunnen zien. Gelukkig is rust ook een van de belangrijke items voor sporters. Het helpt bij herstel van de inspanningen.

Minipolo bij ZPB-421 Minipolo bij ZPB-327

Het is al met al een enerverende dag geweest. Het was weer heerlijk om te zien dat de WATERTOPPERS er weer een zeer sportief evenement van hebben gemaakt. Sponsors en (jeugd-) leden dank voor alle inzet! Wij van de organisatie vinden het superleuk dat we heel veel blije gezichten hebben gezien. Willen jullie ook alle blije gezichten zien? Kijk dan in het fotoalbum met foto’s van deze dag van onze fantastische fotografe Katrin Peijer: http://myalbum.com/album/Mplhl9gxaiyi

Zoals bekend is het plezier en de bijbehorende herinneringen van de kinderen het allerbelangrijkste van zo’n evenement. We hopen dat een ieder genoten heeft en dat we volgend jaar weer zo’n feestdag mogen beleven en dat alle verenigingen weer aansluiten.

 

We wensen ieder een sportieve toekomst met heel veel waterpret.

Bedankt voor jullie deelname en tot volgend haar!

Minipolo ZPB H&L Productions
-Wim en Hans-

One Reply to “ZPB’s minipolotoernooi weer fantastisch!”

  1. Wat een fantastisch evenement weer op 6 februari. Super georganiseerd Wim en Hans en al die andere vrijwilligers. Katrin geweldige foto’s. Het plezier spat van de koppies af. Complimenten van de waterpolocommissie.
    Op naar het volgende minipolotoernooi.

Comments are closed.