Het eerste herenteam heeft zich knap herpakt van het bekerdrama van de afgelopen weken. In de competitie werd achtereenvolgens gewonnen van De Zijl (11-9, thuis) en KNZB JTT (5-16, uit). 

De wedstrijd tegen de ploeg uit Leiden was niet het mooiste duel wat er dit seizoen in Barendrecht gespeeld is, maar de thuisploeg trok wel aan het langste einde. Hierdoor passeert ZPB De Zijl op de ranglijst. 

Op dinsdagavond werd er gespeeld tegen de jonge talenten van Jong Oranje (KNZB JTT). Waar deze ploeg het teams de laatste tijd erg moeilijk maakt, was ZPB ongenaakbaar. Na twee periodes stond het dan ook al 2-12 in het voordeel van de Barendrechters. 

Met zes punten uit twee duels hijgt ZPB inmiddels in de nek bij koploper Het Ravijn. Op eveneens kleine achterstand loeren UZSC en Widex GZC Donk ook op de koppositie. Er worden nog 5 wedstrijden gespeeld in de Eredivisie, waarna de kaarten voor de playoffs geschud zijn. Gaat ZPB nuttig thuisvoordeel behalen voor in het Inge de Bruijn Zwembad?