Update: ZPB H&L Productions heeft de eindstrijd van de Waterpolo Eredivisie verloren van UZSC uit Utrecht. Na nederlagen van 8-9 en 10-11 werd het derde duel in de Domstad met 10-4 verloren. 

Evenals de eerdere duels pakte UZSC de eerste voorsprong van een paar doelpunten. Waar de Barendrechtste ploeg van coach John van den Burg in vorige wedstrijden op wilskracht kon aanhaken, ontbrak het in dit derde deel aan vechtlust.

Het resulteerde in veel gemiste halve kansen en erg veel schoten op het blok aan Barendrechtse zijde. Ook UZSC was niet meedogenloos, waardoor er lange tijd nog mogelijkheden bleven voor ZPB H&L Productions. Bij 6-4 kwam de kans om de aansluitingstreffer te maken, maar werd het helaas geen echte wedstrijd meer. Die misser kwam ZPB niet meer te boven, waardoor UZSC al minuten voor het einde met de handen in de lucht kon staan.

Ondanks deze laatste verliespartij mag de Barendrechtse Eredivisionist terugkijken op een fantastisch seizoen vol hoogtepunten en mooie wedstrijden. ZPB H&L Productions draait weer mee in de top van Nederland en dat is voor ‘s lands mooiste dorpsclub iets om heel erg trots op te zijn.

UZSC op 2-0 in strijd om landskampioenschap.

Na twee wedstrijden in de best-of-five om het kampioenschap van Nederland is ZPB H&L Productions op een 2-0 achterstand gekomen. Na de nipte nederlaag (9-8) van afgelopen zondag in Utrecht, verloren de Barendrechters dinsdagavond wederom met een minimaal verschil, 10-11.

In de Domstad keken de Barendrechters zondag al snel tegen een 4-1 achterstand aan, maar uiteindelijk kon de ploeg zeer sterk aanhaken. Via 6-6 en 8-8 brak een bloedstollende laatste paar minuten aan, waar het stuivertje wisselen bleek. Uiteindelijk kon UZSC 37 seconden voor het einde succesvol afdrukken en de eerste winst bijschrijven.

Afgelopen dinsdag verhuisde het finalecircus naar Barendrecht, waar duel twee om 20:00 uur startte. Aan belangstelling geen gebrek, want ook op deze doordeweekse avond zat het Inge de Bruijn zwembad tot de nok toe vol. Er werden minimaal 600 supporters geteld en met een grote vlag, CO2 kanonnen en een aantal decibel was er genoeg te beleven. Het spelbeeld was vergelijkbaar met de wedstrijd van twee dagen eerder. UZSC begon scherp en liep langzaam weg in de score (1-3). ZPB kon onder aanvoering captain Matthijs de Bruijn aanhaken en nam kort voor de rust de eerste voorsprong via midvoor Ton van der Velden (6-5).

Barendrecht stond op de banken en UZSC leek even de controle kwijt te zijn. Ondanks de inspanningen van de thuisploeg, wisten de Utrechters na de rust het juiste spoor weer te vinden en liepen ze uit naar een 6-9 voorsprong. De mentale veerkracht van ZPB werd getest en met volle overgave werd er nog één keer toegewerkt naar een gat van één doelpunt (9-10). Helaas bleek deze laatste sprint niet voldoende om het tweede duel binnen te slepen.

ZPB H&L Productions komt door deze nederlaag op een 2-0 achterstand. Door de best-of-five finaleronde is er nog steeds aan kans op de kampioensschaal. Komende donderdag (20:30 uur) is in Utrecht de derde wedstrijd. Indien nodig zal zaterdag om 19:00 uur duel vier zijn in het Inge de Bruijn zwembad te Barendrecht.

Op de foto: ZPB’er Michael de Kreek (blauw) in duel met Jesper Aantjes.
Foto door: Gertjan Kooij / Beeldboot