Volgend seizoen zal Guus van Yperen te bewonderen zijn in Spanje. De midvoor van ZPB H&L Productions verkast naar CN Catalunya. De 21-jarige inwoner van Spijkenisse was de afgelopen twee seizoenen misschien wel het toonbeeld van de Barendrechtse wederopstanding. Met enthousiasme, onvoorspelbaarheid en een grote wil om te winnen kreeg de jeugdinternational het publiek vaak op de banken. “Ik wil dan ook graag iedereen bedanken die ons de afgelopen jaren gesteund heeft!”

Na een tweede plaats in de Eredivisie dit seizoen heeft Guus besloten de stap naar Spanje te wagen: ‘Bij CN Catalunya zochten ze een speler voor positie 5/6. De klik met coach Tato is goed en omdat ik in juli afstudeer is dit wel het moment om te gaan”. De Spaanse club uit Barcelona heeft een binnen- en buitencomplex met geweldige faciliteiten. Daarnaast ligt het op nog geen drie kilometer van hartje centrum.

Als Van Yperen vooruit kijkt is het voor hem belangrijk om meer trainingsuren te gaan maken: “Als je aansluiting bij de top wilt hebben richting Tokio 2020 dan moet je gewoon 2x per dag gaan trainen. Ik zie het aan de jongens die dit seizoen zijn gegaan hoe ze terug zijn gekomen. Ze zijn zoveel beter geworden en maken snel progressie.”
ZPB H&L Productions wenst Guus van Yperen veel succes en plezier met deze nieuwe stap in zijn waterpolocarrière.

Pupil van de week

One Reply to “Guus van Yperen volgend seizoen bij CN Catalunya”

Comments are closed.