In navolging van Guus van Yperen heeft ook ZPB’er Sam van den Burg een transfer naar Spanje afgedwongen. De 18-jarige jeugdinternational speelt volgend seizoen bij CN Mediterrani in Barcelona. Van den Burg is de laatste seizoenen één van de belangrijke schakels geweest in het Barendrechtse herenteam en is een fantastisch exponent van de jeugdopleiding van ZPB H&L Productions.

Voor Sam is het besluit om naar het buitenland te gaan voornamelijk omdat hij graag het beste uit zichzelf wilt halen: “Ik denk dat als ik twee keer per dag ga trainen en in een sterkere competitie ga spelen dat ik daar een betere speler van word. In de toekomst wil ik graag in het Nederlands team spelen en bij Mediterrani kan ik me beter naar dat niveau ontwikkelen.”

De boomlange allrounder wil iedereen bij ZPB H&L Productions bedanken voor de fantastische jaren: “Ik heb heel veel geleerd bij ZPB en het altijd super naar mijn zin gehad!” ZPB H&L Productions wenst Sam veel succes in zijn route naar Oranje.

Foto: Beeldboot / Gertjan Kooij

Sam van den Burg