Na een zinderende finale in het hol van de leeuw is Heren 4 onder luide aanmoedigingen van het meegereisde ZPB publiek bekerkampioen geworden. Na het eerder behaalde kampioenschap betekent dat dus de dubbel. Hiermee plaatsen ze een prachtig uitroepteken achter een heel mooi seizoen.

De wedstrijd begon goed voor ZPB H4 met een 2-0 voorsprong maar ging daarna bergafwaarts met 4 opeenvolgende tegendoelpunten van De Devel Heren 1. Na drie parten was de tussenstand 4-4 en kon het enthousiaste publiek dat zich inmiddels flink begon te roeren zich opmaken voor een zeer spannend eindspel.

Beide ploegen gooiden in het laatste part alle remmen los en scoorde er flink op los. De marges bleven binnen het doelpunt en met nog 150 seconden netto speeltijd was de stand 7-7. Kenner Job Blaak, oud-speler van ZPB en oud-trainer van de Devel, voorspelde dat wie er nu zou scoren de wedstrijd zou winnen. Eeuwig talent Koen Vogel leek het gehoord te hebben en liet daarop zien dat hij nog steeds mooie dingen kan laten zien in het water en scoorde met een mooie lob de 8-7. Met minder dan twee minuten te spelen zat heren 4 op rozen.

Solide verdedigend werk neutraliseerde de aanvallen van de Devel en met minder dan een minuut op de klok leek de winst binnen handbereik. Echter leek het arbitrale duo het nog spannend te willen maken door een 5-meter te geven na vermeend verkeerd terugkomen. Bijzonder was dat dit op aangeven van de jurytafel gebeurde, dat op zijn zachts gezegd oa vanwege het dragen van clubkleding van de Devel geen neutrale uitstraling had. Het publiek liet zich niet ongemoeid en stond op de banken.

Met nog luttele seconden te spelen maakte de Devel de 8-8 en had ZPB nog tijd voor één aanval om beslissing door een strafworpen loterij te voorkomen. Een uitsluiting bij De Devel maakte die opgave iets makkelijker en met nog 5 seconden te spelen maakte Heren 4 speler Wietse van Heukelem de beslissende 9-8.

Onder luid gejuich van ZPB supporters mochten de mannen van het vierde de Beker in ontvangst nemen. Een prachtig resultaat!