Ondanks Moederdag en een bepaalde voetbalwedstrijd waren er toch een groot aantal ZPB’ers die afgelopen zondag vanaf 16:00 de strijd met elkaar aangingen tijdens de ZPB mei 2017 Clubkampioenschappen! Terwijl de opstartproblemen verholpen werden kon iedereen rustig inzwemmen. Omdat nog niet iedereen een wedstrijd gezwommen heeft, lieten Aylin van Uffelen en Lars Schoffelmeer een prachtig voorbeeld zien van een officiële wedstrijdstart. De verschillende leeftijdscategorieën konden na de opening zich klaar gaan maken voor de grote start van de vrije slag. Jongens en meisjes geboren in 2009 of jonger hoefden maar 25 meter, de ZPB’ers geboren in 2005 t/m 2008 50 meter en degenen geboren in 2004 of ouder moesten wel 100 meter! Vele spannende wedstrijden werden gestreden, maar alleen een paar ZPB’ers konden met de gouden plak naar huis. Na de vrije slag kwamen de rugslag en schoolslag wedstrijden. Ook hier werden weer spannende wedstrijden gezwommen op de 25, 50 en 100 meter afstanden. Af en toe een valse start mocht de pret niet drukken en deze starts werden gewoon nog een keer gezwommen. Na de schoolslag en rugslag was er nog tijd over een spannende finale: een estafette met iedereen met een heel belangrijke prijs: een taart! Na vele aanmoedigingen, scherpe overnames en heel snelle tijden bleek dat baan 4 de rest te snel af waren en wonnen zij de taart. Al met al een geslaagde middag vol plezier, spetters, aanmoedigingen en hele snelle persoonlijke records! Veel dank aan alle vrijwilligers deze meegeholpen hebben aan het mogelijk maken van deze clubkampioenschappen.
Klik hier voor de uitslag