De Nederlandse waterpolomannen spelen dinsdag 4 juli in het buitenbad van De Kuil een interland tegen Canada. De organisatie is in handen van BZ&PC.

Eind juni komt WK-ganger Canada op bezoek om met het Nederlands team te sparren. Oranje speelt in die periode drie officiële interlands tegen de Canadezen in respectievelijk Oosterhout (donderdag 29 juni) en de buitenbaden van Nijmegen (zaterdag 1 juli) en Bodegraven (dinsdag 4 juli, 20:00 uur).

Oranje is vorige maand in Zeist begonnen aan een zwaar zomerprogramma. De selectie van bondscoach Robin van Galen bereidt zich met tien trainingen per week voor op de Universiade, die van 19 tot en met 30 augustus wordt gehouden in Taiwan. Van Galen: “Begin juli zijn we ruim vijf weken bezig met trainen. De stage met Canada is een welkome afwisseling van de vele trainingen. Na ‘Canada’ mogen de spelers even tien dagen op vakantie en daarna pakken we de draad weer op richting de Universiade. Daar willen we graag een medaille winnen.”

De Oranje-selectie bestaat momenteel uit de volgende spelers: Lars Gottemaker, Robin Lindhout, Eelco Wagenaar, Thomas Lucas, Jesse Koopman, Lars Reuten, Jorn Muller, Milan de Koff, Kjeld Veenhuis, Guus van Yperen, Jesse Nispeling, Benjamin Hoepelman, Ruben Hoepelman, Jorn Winkelhorst, Pascal Janssen, Frank Aarts, Sam van den Burg, Mika Smelt, Bilal Gbadamassi en Guus Wolswinkel.

BZ&PC organiseerde vorig jaar een succesvol toernooi met de jeugdteams van Nederland, Australië, Duitsland en de eigen BZ&PC All Stars. Het Nederlands team heeft BZ&PC opnieuw gevraagd gastheer te zijn voor de interland tegen Canada. De tribunes rondom het 50 meter buitenbad zijn 4 juli klaar om supporters uit de hele regio te ontvangen. Volg de BZ facebookpagina om als eerste op de hoogte te zijn van het laatste nieuws.