Afgelopen zaterdag 9 september was het weer zo ver. Het 19e Gerard van den Burg Bedrijventoernooi, een groots evenement wat elk jaar wordt verzorgd door ZPB H&L Productions in het Inge de Bruijn Bad. Tijdens de voorbereiding werd voor het weer gevreesd, donkere wolken teisterden Barendrecht. Gelukkig was alle regen voor aanvang al gevallen en klaarde het op waardoor de rest van de dag werd vergezeld door een blauwe hemel en een stralende zon. Tijdens dit bijzondere toernooi spelen werknemers van bedrijven, man en vrouw, jong en oud met en tegen elkaar om de felbegeerde cup te winnen.

De fanatieke strijd barstte om 15.00u los, maar liefst 16 teams verdeeld over 2 poules namen het tegen elkaar op. In een denderende halve finale trokken Pega BV en Duijvestijn tomaten ternauwernood aan het kortste eind, zij eindigden respectievelijk derde en vierde. Dit leidde tot een finale tussen Robert Broekers stofferingen en Mach 3 Builders / Colour Cards. Het bleek een ware titanenstrijd maar uiteindelijk was het Robert Broekers stofferingen die de cup naar de hemel mocht heffen. Helaas was er geen eremetaal voor Renes B.V., wel hadden zij de beste speler van het toernooi onder de gelederen, Roel Capel. Een speler om in de gaten te houden is Ben Stapelbroek van Osnabrugge / De bondt. Hij werd verkozen tot het grootste talent. Vervolgens werden de fysieke inspanningen beloond met een Aziatisch buffet verzorgd door Wah Ying. Daarna werd de vloer geruimd zodat het feest los kon barsten begeleid door live muziek van de Cross Over Band. Speciale dank gaat uit naar alle scheidsrechters en vrijwilligers.

Team Robert Broekers winnaars ZPB’s 19e Gerard van den Burg Bedrijventoernooi!

Door Rick Vermeulen