Beste allemaal,

Graag wil ik jullie hierbij informeren over de laatste ontwikkelingen ten aanzien van de sportiviteit en respect campagne.

De afgelopen zomer is er hard gewerkt om de campagne vorm te geven als ook Waterpolo Rulez te ontwikkelen.

We staan nu op het punt om daarover de rest van de KNZB-gemeenschap te gaan informeren.

Hieronder neem ik jullie even mee in wat er de komende weken te gebeuren staat.

Eind deze week zal het eerste bericht over de campagne worden geplaatst op onze website en social media. Dan volgt volgende week de aankondiging van de Week van de Scheidsrechter en Waterpolo Rulez. Tevens ontvangen alle verenigingen komende week een mailing per post met daarin informatie over de nieuwe campagne. De mailing bevat een brief met uitleg, een poster, een spiegelkaart en een flyer over Waterpolo Rulez. De website van Code Blauw zal worden aangepast zodat verenigingen daar ook de andere materialen kunnen vinden zoals het animatiefilmpje en de digitale banners.

Tussendoor zal er in de ManMeer van september nog een artikel verschijnen over de campagne en Waterpolo Rulez.

Ook in de diverse nieuwsbrieven van de KNZB zal een bericht komen over de campagne en Waterpolo Rulez.

Op 29 september tijdens het KNZB congres doen we de grote kick-off van de campagne. Tijdens het plenaire gedeelte wordt er aandacht gevraagd voor de campagne en wordt symbolisch het startsein gegeven voor de campagne. Verder is er een thematafel over het onderwerp sportiviteit en respect tijdens het congres en ook op het netwerkplein kan men terecht over Code Blauw en deze nieuwe campagne. Jullie zijn allemaal ook van harte uitgenodigd om naar het congres te komen. Voor zover je je nog niet had aangemeld, dat kan nog steeds, ga hiervoor naar https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/bestuur__organisatie/congres/

Met het congres wordt er ook een persbericht verstuurd over de start van de campagne en zal de in de dagen erna meerdere malen gecommuniceerd worden over de campagne via o.a. social media.

Richting de Week van de Scheidsrechter (7 t/m 13 oktober) zal de focus meer komen te liggen op Waterpolo Rulez en de activiteiten die verenigingen kunnen organiseren in het kader van de Week van de Scheidsrechter zelf.

Daarna zal met regelmaat aandacht worden gegeven aan het onderwerp via website/social media/nieuwsbrieven.

Om een zo groot mogelijk bereik te creëren onder de verenigingen zou het fijn zijn als jullie daarbij een handje helpen. Je kan daarvoor de berichten zoals we die nu gaan communiceren gebruiken en deze verspreiden via de communicatiekanalen die jullie gebruiken in de regio. Maar je mag ook altijd even contact met me op zodat we samen even kijken naar de beschikbare communicatie uitingen die we in kunnen zetten in de regio.

Met vriendelijke groet,

Koninklijke Nederlandse Zwembond

Dagmar de Ruijter – van Doremaele
Afdelingshoofd