s’Morgens in alle vroegte ging de herenselectie met de metro opweg naar het zwembad van CN Barceloneta – de club van Guus van Yperen – om te trainen. De dames sloten 1,5 uur later aan voor hun training. Het zonnetje bedekte heerlijk de boulevard en de wind waaide behaaglijk. Tijdens de training zwom de selectie rustig uit en gooide het schoudertje los teneinde te herstellen van de zware wedstrijd de avond ervoor. Na de training werd geluncht alvorens een flinke tocht naar een fietsverhuur begon. De wandeling, hoewel aan de lange kant, was gezien het weer verrassend aangenaam. De volledige groep, inclusief sponsoren leiding en spelers besteeg vervolgens het ijzeren ros. Al trappend werd de stad uitbundig verkend onder begeleiding van Nederlandse, ervaren gidsen. Zelfs een lichte regenbui kon deze tour niet in het water laten vallen.

Na de nodige fysieke inspanning was het tijd om aan te schuiven voor het diner. Het menu werd vol enthousiasme ontvangen, hamburgers! De heren zouden afreizen naar Molins de Rei. De dames reisden af naar CN Rubi. Beide clubs lagen lichtelijk buiten de stad waardoor de trein er aan te pas kwam. De dames werden opgehaald door de tegenstander, om verder te kunnen reizen met de auto. Waar de heren geen potten konden breken – het bleek op het 30-meter veld een kansloze nederlaag – zette de dames een waar spektakelstuk neer. Gedurende de wedstrijd groeiden de speelsters naar elkaar toe waardoor een hecht collectief ontstond waar CN Rubi geen antwoord op had. De tweede periode zakte het spel lichtelijk in maar vervolgens werd in het laatste part de genadeklap uit te delen. Door goed teamwork, uitstekende inzet en geconcentreerd spel werd een mooie prestatie neergezet: 15-10!

Door Daisy Schoenmaker.

Wordt vervolgd.