De laatste volledige dag breekt aan op een schappelijke tijd. De wekker onderbreekt de nachtrust om 08.00u. Voor zowel de heren als de dames stond de laatste dag in het thema van zowel waterpolo als ontspanning. De dames verlieten als eerste het hostel, zij trainden in het zwembad van CN Barcelona. Iets later vertrokken ook de mannen richting het privé terrein aan de boulevard. Zij zouden na de dames het water betreden. Omdat er geen ander team beschikbaar was om tegen te sparren werden de blauwe en witte caps verdeeld onder de selectie zelf. Team 2, onder leiding van Yoran Lodder (die later uitviel wegens een liesblessure) was het beter georganiseerde team en won het partijtje alsmede een fles champagne om de winst te vieren.

Het zwembad van CN Sant Andreu met elektrisch dak.

Team 2 na de winst met champagne

ZPB’s Herenselectie op het strand.

Vervolgens sloten de mannen aan bij de vrouwen welke bij aan het komen waren op het strand. Deze middag was voor de dames vrij om naar eigen wil in te vullen, sommigen gingen shoppen anderen wat drinken en een deel bleef lekker bijkleuren op het strand. De mannen hadden iets minder vrije tijd omdat zij naar de halve finale van de Spaanse Supercopa gingen, Barceloneta tegen Mataró. Ook al was het geen spannende wedstrijd, (14-5) bleek het toch erg interessant om een wereldtopper in actie te zien. Vervolgens werd haast gemaakt richting het hostel, er stond namelijk een gezamenlijk diner op het programma waar ook Sam van de Burg en Guus van Yperen acte de présence gaven. Het einde van de trainingsstage kon niet ongemerkt voorbij gaan, zodoende ontsprong dit diner in een ouderwetse ZPB-feestavond waar de drank rijkelijk vloeide. Uiteindelijk ging een deel van de equipe nog het uitgaanscentrum van Barcelona verkennen wat een einde kende in de late uurtjes.

De volledige groep ZPB’ers tijdens het diner.

Gezelligheid!

Het arriveren van de touringcar bij het hostel om 7 uur ‘s ochtends gaf het einde aan van de leerzame en vermakelijke stage. De tocht naar het vliegveld bleek in tegenstelling tot de rest van de week een erg rustige aangelegenheid, menig ZPB’er moegestreden door het harde trainen en de korte nachten. Om 09.55u vertrok het vliegtuig en het landde een kleine twee uurtjes later op de plek waar deze mooie trip een aantal dagen terug begon, Rotterdam Airport. Van een echt afscheid was niet echt sprake want maandagavond wordt er gewoon weer getraind. Vanaf nu wordt de focus gericht op het start van de competitie voor beide teams op 7 oktober uit tegen UZSC. Speciale dank gaat uit naar alle sponsoren, leiding en andere vrijwilligers die deze bijzondere week mogelijk hebben gemaakt.

Door Rick Vermeulen.