Zondag 1 oktober zijn we met de damesselectie naar Skanders Gym in Ridderkerk gegaan voor een boksclinic. Ik dacht een beetje slaan, dat zal wel loslopen. Anderhalf uur later en 3 liter zweet minder had ik nog net voldoende energie om de trap op te komen richting de kleedkamer.

De clinic begon met een warming-up die zijn naam eer aan deed. Want warm waren we zeker. Daarna mocht iedereen de bokshandschoenen aandoen en volgde het technische gedeelte. De vrouw die ons les gaf deed mij denken aan mijn militaire diensttijd. Met een luide stem schreeuwde ze de commando’s door de bokszaal maar ze boezemde dusdanig veel ontzag in met hoe ze alle oefeningen voordeed dat je ook niet het lef had om er tegenin te gaan. Bovendien waren wij hier vrijwillig. We hadden hier zelf voor gekozen. Tot besluit van deze training hebben we een parcours met diverse oefeningen gedaan. Zorgvuldig uitgekozen zodat je er zeker van was, dat mocht er een spiergroep(je) het afgelopen uur niet aan de beurt zijn gekomen dat dat dan alsnog werd rechtgetrokken.

Om de verloren calorieën weer aan te vullen zijn we naar het clubhuis gereden en hebben daar een “high tea” gehouden. Ik kan iedereen verzekeren dat de Dames naast goed poloën ook heerlijk kunnen bakken. De één met ingrediënten en een keuken, de andere met een pinpas. Met als resultaat dat de hele bar vol stond met lekkere dingen.

En terwijl de schalen en bakjes werden leeggegeten hebben we de foto’s en video’s bekeken van het trainingskamp in Barcelona.

En toen ik maandag op de training een aantal dames zag lopen, leek het alsof we een “jaag”clinic hadden gevolgd waarbij niet alle treffers in het opgejaagde wild terecht waren terechtgekomen maar ook in de jagers zelf. Ondanks dat kunnen we terugkijken op een geslaagde dag en zijn we klaar voor de start van de competitie a.s. zaterdag.

Door Krijn van Baarle