Van        : Inge

Voor      : Damesselectie

Deze tekst had op de uitnodiging van de training van gisteren kunnen staan. Maar we hadden er bewust voor gekozen om de komst van Inge de Bruijn niet aan te kondigen. Ja en als er dan zo’n coryfee de zwemzaal binnen wandelt dan hoor je het geroezemoes. “Gaat ze mee trainen?” en “Kom je bij ons waterpoloën?”. “Nee hoor Dames, geen zorgen ik ben hier op uitnodiging van de trainers om een zwemtraining te verzorgen.”

Vanuit de selectie was namelijk het verzoek gekomen voor specialisatietrainingen. De meeste waterpoloërs denken dan aan schieten, kracht en midvoor training maar zowaar was er dit keer ook vraag naar het verbeteren van het zwemmen op zich.

En als je dan binnen je vereniging een Olympisch kampioen hebt rondlopen dan ligt de keuze voor de hand. Alleen moesten we Inge nog wel zo gek zien te krijgen om te komen. Dat bleek vrij eenvoudig, gewoon even vragen en het was geregeld.

De dames hebben gisteren anderhalf uur getraind o.l.v. Inge waarbij de nodige aandacht is besteed aan techniek. En na afloop van de training natuurlijk een groepsfoto met Inge in het midden. “Nee ik heb geen bezwaar tegen een stukje op de website met een foto, als je mijn naam maar goed spelt.” Dus bij het verlaten van het zwembad nog even op de gevel gekeken zodat ik geen spelfouten zou maken en ik Inge misschien nog wel een keer kan vragen.

Door Krijn van Baarle