Dit is het tweede deel van een wekelijks terugkerende reeks waarin de spelers van heren 1 zichzelf introduceren, wat meer over zichzelf vertellen en kort vooruitblikken naar de wedstrijd. In deze editie zal een van de nieuwkomers centraal staan. Overgekomen van ZVVS, Frank Bot. Dit weekend zal hij zijn tweede eredivisiewedstrijd voor ZPB H&L Productions spelen om de eerste punten van het nog jonge seizoen binnen te slepen. Wederom uit, ditmaal in Wormerveer, tegen De Ham.

Frank Bot in actie

  1. Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je en hoe lang zit je al bij ZPB?

Ik ben Frank Bot, 23 jaar oud en ik studeer watermanagement in Rotterdam. Ik ben begonnen met waterpolo bij ZVVS waar ik tot vorig seizoen mijn hele leven speelde. Ik kon nog niet eens zwemmen en ik lag al met zwembandjes aan tussen de mini’s. Verder heb ik een aantal jaar bij jong oranje mogen trainen en ik heb altijd bij het regio team van Rotterdam gezeten.

  1. Wat is het hoogtepunt van je waterpolo carrière tot nu toe?

Het hoogtepunt van mijn waterpolo carriere is toen we met Vlaardingen de dubbel pakte en promoveerde naar de eredivisie.

  1. Wat is jouw favoriete feestdag?

Dat is sinterklaas natuurlijk! Altijd leuk om cadeautjes te krijgen

  1. De beste pre-game maaltijd is:

Lasagne

  1. Wat is je favoriete positie, en wat is daar je sterke punt?

Ik speel het liefst op de positie 4 in de aanval. Ik denk dat ik daar het best tot mijn recht kom. Ook kan ik op positie 5 als tweede midvoor goed uit de voeten. In 1-op-1 duels kan ik goed mijn kracht gebruiken en een doelkans creëren

 

  1. Heb je een bepaald ritueel voor de wedstrijd?

Ik heb geen ritueel, maar ik zorg er natuurlijk wel voor dat ik een goede warming up heb gedaan en gefocust aan de wedstrijd begin

  1. Wat verwacht je van de wedstrijd zaterdag?

Ik verwacht dat we 3 parten dicht bij elkaar zullen blijven maar dat wij in het 4e part uiteindelijk de wedstrijd naar ons toe trekken!

  1. Na 4×8 minuten staat deze stand op het scorebord:

Na 4 parten staat er 7-10 op het scorebord, in ons voordeel!

Frank Bot

Door Rick Vermeulen