De 1/8e bekerronde verliep voor het eerste team van ZPB niet zoals het van tevoren had gehoopt. Tegen ZPC Amersfoort moest het over twee wedstrijden de beste zijn om door te gaan naar de kwartfinale. Op zaterdag werd er thuis, in een volgepakt Inge de Bruijn bad afgetrapt. Het was de eerste thuiswedstrijd van het seizoen dus de verwachtingen waren hoog. Jammer genoeg eindigde het eerste kwart in mineur, na een zwakke start keek de thuisploeg tegen een 1-4 achterstand aan. Maar, ZPB zou ZPB niet zijn als het geen karakter zou tonen en de achterstand om zou buigen. Ruststand: 5-5. Het derde periode bleef het spannend, deze eindigde in 7-8 in het voordeel van Amersfoort. Tijdens het laatste partje lieten de trouwe fans van ZPB zich nog even flink horen maar zelfs hun support mocht niet baten. Het eindige in een 7-10 verlies.

De dag erna, om drie uur ’s middags mocht ZPB H&L Productions het vege lijf proberen te redden in de return in Amersfoort. Er moest met 4 doelpunten verschil gewonnen worden, een lastige opgave. Echter, gezien het 30-meterveld én de betere conditie van de ploeg uit Barendrecht was er goede hoop. De eerste periode vlogen ze dan ook uit de startblokken en stond er na 8 minuten spelen een 1-3 voorsprong op het scorebord. In het 2e partje herpakte de thuisploeg zich en werd er door ZPB niet meer gescoord. Halverwege stond het 5-3. Op dit moment was het verzet gebroken en kon Amersfoort rustig de voorsprong uitbreiden. Het werd 13-5, een score die het ware krachtsverschil niet goed weergeeft en die het einde betekend van deze beker campagne. De equipe van Hofman zal de vinger op de zere plek moeten leggen om volgende week de derby tegen SVH winnend af te sluiten. Deze wordt thuis in het Inge de Bruijn Bad gespeeld om 17.55u.

Doelpuntenmakers thuis: Maurice Dentro 2, Oscar Visser, Matthijs de Bruijn, Rick Vermeulen, Stephan de Ruijter, Dennis Verspoor.

Doelpuntenmakers uit: Rick Vermeulen, Oscar Visser, Twan de Kadt, Maurice Dentro, Steven Bloemberg.

Keeper Pim Versluis, een van de weinige spelers aan de kant van ZPB die over het weekend een voldoende scoorde.

Meer foto’s van deze wedstrijd? Check de fotopagina van Katrin Peijer (https://www.flickr.com/photos/145847816@N07/sets/72157687404984691/)