Aanstaande zaterdag 28 oktober speelt ZPB H&L Productions heren 1 haar eerste thuiswedstrijd van de (reguliere) competitie. Aanvang 17.55u in het eigen Inge de Bruijn Bad. Voor deze derby zullen er speciaal beelden worden gemaakt door TV Rijnmond. Deze beelden zijn vanaf maandag 17:25 te zien zijn bij SC Rijnmond en zullen ieder uur herhaalt worden. ZPB, dat dusver drie punten haalde uit twee wedstrijden ambieert dit totaal in de streekderby te verdubbelen. Het zal geen gemakkelijke pot worden. SVH, hoewel promovendus en onervaren op het hoogste niveau moet niet onderschat worden. De bezoekende ploeg zal gebrand zijn om haar eerste overwinning in de eredivisie te behalen. Het belooft dus een mooi treffen te worden. In deel vier van deze rubriek zal de meest centrale speler centraal staan, midvoor Stephan de Ruijter. Hij blikt vooruit op de wedstrijd.

  1. Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat voor werk doe je en hoe lang zit je al bij ZPB?

Ik ben Stephan de Ruijter, 25 jaar en al heel mijn leven woonachtig in Barendrecht. Ik ben werkzaam bij Kloosterboer (Delta terminal) op de Maasvlakte, ik ben hier werkzaam als Logistiek Planner (back office). Kloosterboer is een logistieke diensteverlener voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten.

  1. Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?

Ik heb een aantal hoogtepunten in mijn waterpolo carrière. Dat we Champions league mochten spelen in Budapest, Nederlands kampioen o. 19 en 2x de Manmeer Cup op rij winnen.

  1. Wat is jouw favoriete feestdag?

Ik vind kerst de meest gezellige feestdag van alle. Dit komt door de gezellige setting van deze dagen, ernaast is het samen zijn met familie en vrienden altijd leuk.

  1. De beste pre-game maaltijd is:

Kipketjap met noodles.

  1. Hoe draag je als midvoor bij aan de overwinning?

Door gevaarlijk te zijn op de midvoor wordt er meer druk op het goal uitgeoefend, hierdoor wordt de tegenstander gedwongen keuzes te maken in hun verdediging. Dit geeft niet alleen mij een kans op het maken van doelpunten (want ja die zijn toch wel belangrijk in een wedstrijd) maar ook mijn team genoten krijgen hierdoor meer ruimte om een schot te kunnen geven op het goal. Wat uiteindelijk zal zorgen voor die overwinning in het weekend.

  1. Heb je een bepaald(e) ritueel/gewoonte voor de wedstrijd?

Ik heb geen rituelen voor de wedstrijd. Ik vind het wel fijn om een goede warming up te doen voor de wedstrijd.

  1. Wat is er typisch aan een derby?

Het typische aan een (streek)derby is dat je niet kan voorspellen wat er gaat gebeuren. Verder is de ambiance tijdens deze wedstrijden niet te vergelijken met andere (normale)wedstrijden. Dit zijn de mooiste wedstrijden van het jaar. 

  1. Na 4×8 minuten staat deze stand op het scorebord:

We zijn gebrand om onze eerste (echte) thuiswedstrijd van het seizoen en dan ook nog is de streek derby te laten zien wat we waard zijn en voor de volle 3 punten gaan. Deze gaan wij dus ook in Barendrecht houden en ik verwacht dat het 11-6 zal zijn aan het einde van de wedstrijd.