Aanstaande zaterdag, 4 november, staat er weer een uitwedstrijd voor de boeg. Ditmaal in De Bilt tegen BZC Brandenburg, aanvang 19.30 uur. ZPB H&L Productions bekleed momenteel de vijfde plek terwijl Brandenburg stijf onderaan staat met nog 0 punten. De thuis spelende ploeg zal dan ook gebrand zijn om de eerste punten van het seizoen binnen te harken. Onze helden zullen waakzaam moeten zijn voor een felle tegenstander, met name in de beginfase. Het zal hoe dan ook resulteren in een mooi treffen. In deel vijf van deze rubriek staat een Brabantse Rotterdammer centraal, linkshander Rick Vermeulen.

 

  1. Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat voor werk doe je en hoe lang zit je al bij ZPB?

Ik ben Rick Vermeulen, 21 jaar. 11 jaar geleden begon ik met waterpolo in Eindhoven bij PSV waar ik tot mijn 18e heb gespeeld. Ook heb ik 3-4 jaar bij jong oranje gezeten. Vervolgens ben ik in Rotterdam gaan studeren, Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en ben ik ook meteen naar de havenstad verhuist. Een logische vervolgstap was om mijn polo-carrière voort te zetten bij ZPB waar ik nu bezig ben aan mijn 4e seizoen. Momenteel heb ik een tussenjaar en werk ik bij Quooker B.V. in Ridderkerk.

 

  1. Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?

Een aantal buitenlandse toernooien met jong oranje waren erg gaaf maar 2x op rij de beker winnen (ManMeer Cup II) pakken was toch wel een hoogtepunt.

  1. Wat is jouw favoriete feestdag?

Kerstmis! Veel eten, gezelligheid, familie en hopelijk een beetje sneeuw dit jaar.

 

  1. De beste pre-game maaltijd is:

Een Italiaanse bol met kipdijfilet gebakken in ketjap manis en zoete soja. Oo ja, met versgeperste jus d’orange

 

  1. Hoe draag je als linkshander bij aan de overwinning?

Door op positie 1&2 het spel breed te houden en jezelf aanspeelbaar te maken kun je tempo in het spel houden. Je kan makkelijker de bal ontvangen omdat je niet voorlangs hoeft te vangen. Daarnaast is de hoek om te schieten groter en kan je zo ook voor extra dreiging zorgen.

 

  1. Heb je een bepaald(e) ritueel/gewoonte voor de wedstrijd?

Ongeveer 35 minuten voor het begin van de wedstrijd een kop zwarte koffie!

 

  1. Wat verwacht je van de wedstrijd zaterdag?

Op papier is dit een van de kwalitatief minst sterke ploegen uit de Eredivisie, daarom vermoed ik dat het een vrij eenvoudige overwinning zal worden. Vooral conditioneel zijn wij een stap verder dus het echte verschil zal (net zoals vorige week) in de tweede helft van de wedstrijd worden gemaakt. We zullen moeten waken voor onderschatting en goed geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen. Dan eindigen wij met 3 punten.

 

  1. Na 4×8 minuten staat deze stand op het scorebord:

7-15