Aanstaande zaterdag 11 november staat een interessant affiche op het programma. De heren van ZPB H&L Productions treffen ZPC Amersfoort al voor de derde keer dit seizoen. Zoals velen zich zullen herinneren liep dit de vorige keer niet bepaald goed af voor ZPB en moest het twee keer de bietenbrug op. De bezoekende ploeg bekleedt momenteel de 9e plaats, ZPB de 4e plek. Komt allen kijken of ZPB de voorsprong uit kan bouwen, zaterdagmiddag om 17.55u in het Inge de Bruijn Zwembad. In deze editie staat ZPB-icoon en captain Matthijs de Bruijn centraal. Hij blikt kort vooruit op de wedstrijd.

  1. Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, waar werk je waar heb je gespeeld?

Ik ben Matthijs de Bruijn, 40 jaar jong en heb samen met Aude twee kinderen. Matisse (4) en Elyne (9 maanden), en werk sinds 2010 bij Fortuna Frutos met o.a. oud ZPB helden Marco en Gert-Jan Slobbe. Sinds 1983 ben ik lid van ZPB, van 2000-2010 ben 7 jaar prof geweest bij Olympic Nice Natation en 3 jaar bij Montpellier, en sinds september 2010 ben ik weer terug bij ZPB.

  1. Wat is het hoogtepunt van je waterpolocarrière tot nu toe?

Als je sinds 1983 speelt is het onmogelijk om er 1 uit te pikken. Kwalificatie in Hannover voor de Olympische Spelen was geweldig, Olympische Spelen in Sydney was super, een WK spelen was gaaf, 7 EK’s spelen ook, Universiade was mega gaaf, en ik heb 5 keer de Franse nationale beker gewonnen en ben 5 x landskampioen geweest waarvan 1 x met ZPB.Dit was allemaal. Maar die bevrijdende treffer van Stephan de Ruijter (mei 2013) in de play-outs bij AZC uit gaf net zoveel voldoening als sommige hiervoor genoemde gebeurtenissen. Tevens verloren wij de eerste wedstrijd thuis in die befaamde play-outs, zie hieronder de beelden incl interview van TV Rijnmond  http://www.rijnmond.nl/nieuws/102029/ZPB-en-MNC-verliezen

  1. Wat is jouw favoriete feestdag?

Elke dag die ik met mijn familie door kan brengen is een feestdag.

  1. De beste pre-game maaltijd is?

Gewoon “wat de pot schaft”.

  1. Je bent de captain, en het meest ervaren. Hoe draag jij bij aan de overwinning?

Net zoals iedere andere speler, door 100% inzet te tonen, je maatjes waar mogelijk te helpen en ook nog eens leuk polo en mooie acties te laten zien. Het trouwe publiek entertainen zodat zij ons met vocale decibellen aan zullen moedigen. En waar mogelijk probeer ik spelers situaties uit te leggen zodat ze het spel beter en sneller gaan lezen.

  1. Je zit al bijna je hele leven bij ZPB, wat maakt deze club zo bijzonder?

’S LANDS LEUKSTE DORPSCLUB SINDS 1932 is de slogan van ZPB. Zo is het ook gewoon.

  1. De vorige keer tegen ZPC Amersfoort ging niet goed. Wat moeten er gebeuren om nu wel te winnen?

Amersfoort heeft een goed georganiseerde en degelijke ploeg. De afgelopen bekerronde waren zij sterker dan wij dus we kunnen onze borst nat maken. Na het zien van de wedstrijdbeelden is het duidelijk dat wij de onnodige fouten tot een minimum zullen moeten beperken anders zullen zij die wederom genadeloos afstraffen net zoals in de beker.

  1. Voorspelling?

Na 4×8 minuten staat deze stand op het scorebord:

Als ik zou kunnen waarzeggen had ik een ander vak gekozen en had ik in een hangmat ergens op een warm eiland gelegen. Dus ik zou zeggen tegen de lezers, kom naar ons bad toe aan de Hamburg 200, kom ons aanmoedigen en live aanschouwen wat er na 4×8 min voor stand op het bord staat.