Aanstaande zaterdag 25 november speelt ZPB H&L Productions weer een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen De Zijl uit Leiden. Jaar op jaar is deze wedstrijd een echte spannende, intense kraker met alles erop en eraan. De stand in de eredivisie is ook in indicatie van hoe dicht deze ploegen tegen elkaar aan zitten. ZPB staat 6e met 10 punten uit 6 wedstrijden en De Zijl 7e met een gelijk puntenaantal en een wedstrijd meer gespeeld. De thuis spelende ploeg verwacht in eigen huis gewoon de 3 punten in Barendrecht te houden. Als het goede spel van de afgelopen weken vast wordt gehouden gaat dat ook zeker lukken. Komt allen kijken om 20.05u in het Inge de Bruijn Zwembad. In de 7e editie van Meet the Players staat een echte alleskunner en baltovenaar centraal, Quint Gerdes!

  1. Vertel is wat over jezelf, hoe oud ben je, wat studeer je en hoe lang waterpolo je al?

Mijn naam is Quint Gerdes en ik ben 23 jaar oud. Ik zit momenteel in het 4e jaar van mijn studie fysiotherapie aan de hoge school van Rotterdam. Ik woon nog thuis bij mijn ouders in Gorinchem. Ik waterpolo al 18 jaar waarvan de eerste 10 in Gorinchem bij PCG. Toen ik 15 jaar was ben ik bij ZPB komen spelen.

  1. Wat is het hoogtepunt van je persoonlijke waterpolocarrière?

Twee keer Nederlands kampioen worden met de jeugd, het spelen van de Champions League in Boedapest en kampioen worden als hoofdcoach van PCG. Meerdere hoogtepunten dus!

  1. Wat is jouw favoriete feestdag?

Oud en nieuw, goede reden om keihard te feesten met vrienden!

  1. De beste pre-game maaltijd is:

Een goede Pasta Pollo.

  1. Wat is jouw kracht en hoe draag jij bij aan de overwinning?

Mijn kracht is mijn inzet en motivatie. Ik probeer er voor te zorgen dat mijn team optimaal kan presteren door heel hard te werken. Gaten dichtzwemmen, actief verdedigen om de bal te onderscheppen en helpen waar mogelijk. Daarnaast ben ik ook vrij snel en dit probeer ik zoveel mogelijk tijdens de wedstrijd toe te passen.

  1. De laatste twee wedstrijden liepen jullie steeds nipt de 3 punten mis, wat gaat deze week anders om dit te voorkomen?

Ja, jammer is dat! Maar als je goed kijkt zie je dat we stappen aan het maken zijn in zowel de verdediging als de aanval. Zaterdag gaan we winnen omdat we thuis voor het (beste) publiek (van Nederland) altijd nog strijdlustiger zijn dan normaal. We zullen scherp beginnen en zo min mogelijk fouten maken! Zij hebben 4 goede spelers, wij hebben er 13!

  1. Wat verwacht je van de wedstrijd zaterdag?

Ik verwacht een wedstrijd die op en neer golft en gelijk op gaat. Een wedstrijd waarbij het neerkomt op de verdediging. Wie het achterin het beste dicht houdt zal winnen.

  1. Na 4×8 minuten staat deze stand op het scorebord:

9-7 in het voordeel van ZPB.

 

Door Rick Vermeulen