Op Zaterdag stond de wedstrijd van ZPB H&L Productions tegen De Zijl uit Leiden op het programma. Na twee wedstrijden waarin de mannen uit Barendrecht goed speelden, maar helaas in de laatste fase beide keer de punten liet liggen was het nu een keer tijd voor de volle winst. In deze spannende competitie waarin iedereen van elkaar kan winnen zijn alle punten belangrijk.

Dat ZPB dit ook wist was te merken aan de scherpe start. ZPB kwam snel op een 2-0 voorsprong. Ondanks dat De Zijl ook wat terug kon doen sloot ZPB de eerste periode af met een 3-2 voorsprong. Een goed begin dus. De tweede periode was net zo spannend als de eerste. De Zijl sloot deze met 3-2 winst af, waardoor er halverwege de wedstrijd weer een gelijke stond op het bord stond.

Tussen de periodes in ontving ZPB aanvoerder Matthijs de Bruijn een twijfelachtige rode kaart. ZPB kon zich dus op gaan maken voor een zware tweede helft van de wedstrijd waarin hard moest worden geknokt voor de punten. Deze tweede helft van de wedstrijd kon ZPB echter geen vuist maken. Mede door sterk keepende Esben Wansleeben en veel geforceerde schoten lukte het ZPB niet om meer doelpunten te maken dan De Zijl. Eindstand 7-9 in het voordeel van de bezoekers.

Oscar Visser doelpuntte 2x

Wederom dus niet de volle punten voor ZPB H&L Productions. De strijd en de mogelijkheden zijn er, dus in het verdere seizoen gaan de punten nog zeker volgen.

ZPB H&L Productions-De Zijl 7-9

Periodestanden :3-2,2-3,1-2,1-2

Doelpuntenmakers:
Oscar Visser (foto) 2x
Twan de Kadt
Matthijs de Bruijn
Maurice Dentro
Rick Vermeulen
Dennis Verspoor

Tekst Jari Krijgsman
Foto’s Katrin Peijer

Meer foto’s van ZPB – De Zijl: https://www.flickr.com/gp/145847816@N07/85XnB7

Heren2: https://www.flickr.com/gp/145847816@N07/165HC8